Boban Marjanović na spisku selektora Đorđevića!

Po strani su ostavljene nesuglasice sa poslednja dva reprezentativna okupljanja. Nikola Jokić će takođe biti na spisku, ali šanse da bude u timu za Evrobasket gotovo da su minimalne.

Košarka 18.06.2017 | 19:30
Boban Marjanović na spisku selektora Đorđevića!
Dok srpska košarkaška javnost iščekuje prvi, širi spisak igrača na koje će selektor Aleksandar Đorđević računati pred početak priprema za Evropsko prvenstvo u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji (31. avgust - 17. septembar), jedna nedoumica je rešena - ime Bobana Marjanovića naći će se sigurno na listi potencijalnih reprezentativaca, saznaje MOZZART Sport.

Mada je tokom dva poslednja reprezentativna okupljanja jedna od najvećih problematika bila upravo situacija oko Marjanovića (za Evrobasket 2015. bio je povređen, prošle godine je trebalo da potpiše ugovor života sa Detroitom), selektorĐorđević je posle niza razgovora odlučio da po strani ostavi sve nesuglasice iMarjanoviću pruži još jednu šansu da ponovo obuče dres Srbije. Narodski rečeno - treća sreća!

Centar Detroita je tokom sezone i sam slao jasnu poruku da ovog leta neće biti prepreka u tome da se maksimalno posveti reprezentativnim obavezama i da je za selektora, saigrače i Srbiju - tu. Verovatno i sam svestan da je krajnje vreme došlo da svoje nesporne igračke kvalitete pokaže i na najvećoj reprezentativnoj sceni i Orlovima pomogne da se domognu još jedne medalje. Kao i svaki put dosad, cilj je poznat - zlato. 

Marjanović nije imao zavidnu klupsku sezonu, pošto je pravu šansu trenera Stena van Gandija dobio tek u finišu sezone, zbog čega je i sam trener Detroita priznao da je pogrešio što srpskom divu nije pružio veću minutažu i dodelio pravu ulogu. Upravo zatoMarjanović ima motiv više da se kvalitetnim radom sa reprezentacijom povrati poverenje selektora i celog tima, potom se i nametne Pistonsima za narednu jesen. 

Kako saznajemo, Nikola Jokić će se takođe naći na spisku kandidata za Evrobasket. Međutim, njegova situacija je delikatna i košarkaškoj javnosti odavno poznata. Mada će biti upisan na listu, šanse da Jokić zaigra na Evrobasketu gotovo da ne postoje. Jer, ovo leto definitivno bi trebalo da posveti individualnom radu, o čemu se već naveliko pisalo.Jokić je trenutno u Srbiji, u rodnom Somboru, gde je donedavno boravio i izaslanik Denvera Stiv Hes, koji je sa srpskim asom radio na povećanju kondicije, snage i izdržljivosti. 

Jokića u Denveru tokom doglednog vremena čeka i parafiranje novog ugovora čime bi postao najplaćeniji igrač Nagetsa. Odlični Somborac je u minuloj sezoni imao zagarantovanih 1.300.000 dolara, u narednoj bi ga čekalo 1.358.000 dolara, dok bi novi ugovor trebalo da mu garantuje na desetine miliona dolara. Ali, konačne cifre nisu poznate. 

Aleksandar Đorđević će širi spisak objaviti u ponedeljak, a okupljanje nacionalne selekcije zakazano je za 20. jul. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar