SL: Poraz odbojkaša ravan pobjedi!

Reprezentacija Srbije u Kordobi izgubila od Bugarske 2:3, uz odličnu partiju i ispoljen sjajan karakter "rezervista".

Ostali sportovi 18.06.2017 | 12:45
SL: Poraz odbojkaša ravan pobjedi!
Odbojkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Fajnal siks Svetske lige pobedom nad Argentinom, pa je selektor Nikola Grbić u subotu protiv Bugarske "promešao karte" i pružio šansu momcima koji su prethodno igrali malo, ili nimalo.

Nije mnogo nedostajalo da "orlovi" i u takvoj postavi nastave seriju pobeda, ali su Bugari ipak bili za nijansu bolji - 2:3 (18:25, 25:20, 23:25, 26:24, 12:15)!

Srbija uoči poslednje utakmice trećeg vikenda Svetske lige, protiv Brazila u nedelju (21.10), ima skor 6-2 i gleda u leđa samo Francuskoj (7-1) na tabeli Prve divizije.

Grbić i iz poraza od Bugarske može da izvuče pozitivne stvari. Kujundžić, Katić, Buculjević, Krsmanović i Blagojević, uz pomoć Okolića su bili izvanredni u drugom delu meča, pogotovo u četvrtom setu, koji su rešili u svoju korist iako su gubili 13:19 i 19:23.

Može se reći da je ovo poraz koji ne boli. Pre svega zbog činjenice da su se prethodnim trijumfom nad Argentinom odbojkaši Srbije plasirali na završni turnir.

Rezultatski rastertećeni Orlovi su odigrali muški. Nisu se predali ni posle izgubljenog trećeg seta, ali naišli su na izuzeto rasploženog rivala koji je branio čast.

Bugarski blok je delovao kao švajcarski sat. Tome u prilog i podatak da su 20 poena naši susedi osvojili posle uspešnih blokova. Bugarska je lako osvojila prvi set, Orlovi su uzvratili udarac.

I onda je u trećem setu meč prelomljen. Nažalost, na bugarsku stranu. Igralo se poen za poen, Srbija je došla do prednosti od 22:20. I tu stala. Tačnije, ponovo je proradio blok Bugara.

Orlovi su klasu demonstrirali u četvrtom setu. Sve je išlo na vodenicu Bugar. Ipak, Okolić je blok sprečio rivala da reši meč i taj set je pripao Srbiji.

Bugari su imali više želje u taj-brejku. Dovoljno da prekinu pobednosnu seriju Orlova.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Cvetan Sokolov sa 26 poena, dok je Nikolaj Nikolov upisao 19. U selekciji Srbije istakao se Uroš Kovačević sa 15, a 11 je imao Aleksandar Blagojević.

Srbija s trećeg mesta Svetske lige ide na finalni turnir u Kuritibu, dok je Bugarskoj, koja je trenutno sedma, potrebna pobeda za plasman.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar