Jović i Fener: Načuo sam nešto...

Ključ drži Kostas Slukas. . . ! Niko nije rekao NE zbog para! Plejmejker Zvezde otvoreno o svom statusu, tračevima o Bajernu, Feneru i o "razlozima" svog odsustva tokom oporavka.

Košarka 17.06.2017 | 20:30
Jović i Fener: Načuo sam nešto...
Jedan od najboljih plejmejkera Evrolige i verovatno ključni igrač Crvene zvezde - Stefan Jović, ima još godinhu dana ugovora sa crveno-belima, ali o njegovoj sudbini spekuliše iz dana u dan. Ni posle osvojene titule u Superligi, odnosno zvaničnog kraja sezone, ništa se konkretno ne zna. Međutim, ima nekih naznaka gde bi srpski reprezentativac mogao da nastavi karjeru, a jedna od njih kaže - Fenerbahče.

Turski velikan i aktuelni šampion Evrope mogao bi ovog leta da ostane bez Kostasa Slukasa, pa Željko Obradović kao idealnu zamenu vidi upravo Jovića. Grčki bek je jedan od mezimaca najtrofejnijeg trenera Evrope, ali Žoc ne želi da zarad njega izazove nemire u svlačionici. Naime, Slukasu ističe ugovor, za novi zahteva više od 1.500.000 evra po sezoni, što bi moglo da izazove lančanu reakciju. Fener nema problema s finansijama, ali nije isto povećati platu jednom igraču i petorici, šestorici ili sedmorici.

Iz tog razloga turski klub razmišlja o tome da žrtvuje Slukasa i angažuje dosta jeftinijeg Srbina... 

"To za Fenerbahče sam čuo, ali iskreno nisam dobio nikakvu informaciju niti je realno da se o tome priča. Kad budem znao nešto više oko toga verovatno ćemo imati prilike da pričamo. Govorilo se i o Bajernu, ali ja sam u Minhen otišao isključivo zbog problema sa leđima. Sve što sam tamo radio su bile isključivo terapije", kratko je kazao u izjavi za Kurirtokom slavlja titule Stefan Jović.

Proslava titule Crvene zvezde mts trajala je u "Pioniru" i na Kalemegdanu do kasno u noć. Momente slavlja, trener Dejan Radonjić i predsednik kluba Nebojša Čović iskoristili su da skrenu pažnju i na probleme kluba, pa je šef stručnog štaba emotivno poručio da nije siguran da su svi igrači tokom najuspešnije sezone primili četiri plate.

Novac i dugovanja neizbežno su tako postali i tema razgovora sa igračima Zvezde, koji takođe do prošle noći o tome nisu javno govorili. Prvi plejmejker i "mozak" šampionskog sastava. Stefan Jović, otvoreno je razgovarao sa novinarima o tome.

"Ta priča oko finansija nas jako dugo prati i imali smo 'brdo' tih sastanaka i sa upravom kluba i međusobno, a tu mislim na Deja i stručni štab", zastao je Jović, pa se potpuno "otvorio".

"Javnost treba da zna da se ekipa Zvezde nije bavila time i da niko od igrača ove sezone nije odsustvovao zbog finansija".

Joviću su očigledno zasmetali tračevi od zimus, prema kojima tokom oporavka od povrede leđa navodno nije hteo da igra zbog novca.

"Nemam ništa protiv i nemam pravo da bilo kome zabranim da kaže bilo šta o tome zašto je Jović van terena, ali svi su odsustvovali isključivo zbog povreda. Za ove tri godine, koliko sam u klubu, nikad se nije desilo da neko odsustvuje zbog finansija".

Prema rečima reprezentativnog "pleja" odnos igrača sa trenerom Radonjićem i odnos prema Zvezdi učinio je da svi u svlačionici stave kašnjenja plata na stranu.

"Mnogi igrači su dugo ovde i dobro se poznajemo. Brzo smo shvatili i videli kakva je finansijska situacija i nećemo ni da štrajkujemo, ni da odbijamo da igramo. Bavili smo se terenom, uspešnim krajem sezone, a ne finansijama. Kad su bile - dobrodošle su, a mislim da je bilo nepošteno, iz poštovanja prema svima koji vole i prate Zvezdu i koji su sa nama, da u januaru ili februaru dignemo sidro i odemo. Ovaj klub je preveliki da radimo takve stvari i da rušimo ono što je Radonjić godinama gradio".

Na neizbežno pitanje - da li odlazi iz Zvezde, Jović sada nema odgovor.

"Imam određene klauzule u ugovoru koji traje još godinu dana. Što se mene tiče, idem prvo na odmor da se dobro odmorim. To je prva stvar, da se posvetim sinu i supruzi koji su najviše ispaštali zbog ovog ritma. Kad se vratim sešću sa ljudima i videti šta i kako"

Radonjić je rekao da će morati da se reše mnoge stvari...

"Te stvari će se rešavati u narednih mesec dana. Mi igrači smo svoj deo posla na terenu uradili i logično je da taj teo sada sleduje".

O navodnom interesovanju Fenera i Bajerna rekao je...

"Nisam nikakvu konkretnu informaciju o tome dobio. Kada je bude - čuće se. U Minhenu sam bio, ali isključivo zbog terapija, a ne zbog pregovora", podvukao je Jović.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar