Poznati biznismen predsjednik KK Partizan?!

U trenutku kada se klub nalazi pod prinudnom naplatom dugova, u Humskoj se vode razgovori o tome ko bi mogao (tj. morao) da nasledi Pekovića. Jedno ime se izdvaja.

Košarka 18.06.2017 | 22:45
Poznati biznismen predsjednik KK Partizan?!
Bivši srpski hokejaš, danas uspešan biznismen i deklarisani navijač Partizana, Andrej Jovanović, najozbiljniji je kandidat za nasledi Nikolu Pekovića na mestu predsednika košarkaške sekcije crno-belog sportskog društva, piše "Kurir".

Ovaj list u broju od petka navodi da je pred Jovanovića izneta ova ideja, iza koje stoje, citiramo, "partizanovci čije se mišljenje poštuje", ali da lobiranje neće proći lagano utoliko što Jovanović u prethodnom periodu odbijao nekoliko ponuda da se aktivno uključi u rad fudbalskog ili košarkaškog kluba.

Jovanović je, prema pisanju "Kurira", više puta finansijski pomagao hokejaše, zajedno sa saigračem iz šampionskog Partizana, Bojanom Milovanovićem.

Jovanović je jedan od osnivača kompanije "Marbo", koju je u međuvremenu prodao "Pepsiju" za više od 200 miliona evra, piše "Kurir". Danas, ovaj biznismen direktor je holding kompanije "Moji brendovi" koja na tržištu zastupa "Imlek", "Bambi" i "Knjaz Miloš", a jedan je i od vlasnika kragujevačke "KBM banke".

Pored Jovanovića, kao Pekovićev naslednik pominje se vlasnik KK Dinamik, Velibor Jojić.

"Sportski žurnal" piše da 14. jula, po Statutu KK Partizan, ističe rok za sazivanje Skupštine, na kojoj bi trebalo da bude verifikovana Pekovićeva ostavka, ali i izabran njegov naslednik, čije se ime, citiramo, "ni ne nazire".

Crno-beli su se okupili u sredu na oproštajnom ručku bez trenera Alekasandra Džikića, s kojim je saradnja okončana na kraju sezone, ali i njegovog pomoćnika Nenada Čanka, koji je u stručnom štabu mlade reprezentacije.

Navodi se i da nisu bili prisutni članovi selekcije do 20 godina, Vanja Marinković, Slobodan Jovanović i Nikola Tanasković, kao i Vil Hečer, koji je već bio otputovao u SAD.

Prinudna naplata dugova

"Kurir" piše da je račun KK Partizan u blokadi puna dva meseca i to zbog dugova prema bivšim igračima, Branislavu Đekiću i Marku Čakareviću, kao i da je taj proces stigao do prinudne naplate. Crno-beli duguju novac i Draganu Milosavljeviću, Milenku Tepiću i još nekolicini igrača, a list navodi da je bivšem treneru Dušku Vujoševiću isplaćeno 150.000 od ukupno 600.000 evra, koliko mu se duguje.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar