Tajna francuska F1 operacija!

Kubica još nije zarđao! Stari bolid ekipe Lotusa u bojama Renoa ponovo hara vođen rukom Roberta Kubice! To oduševljava čelnike francuske ekipe.

Ostali sportovi 19.06.2017 | 10:30
Tajna francuska F1 operacija!
Ekipa Renoa iz potaje radi na projektu reaktiviranja Roberta Kubice. Trkački direktor F1 tima, Alen Permane tim povodom izjavljuje da se Poljak odlično pokazao za volanom starog Lotosovog bolida u okviru privatnog testa u Valensiji na stazi Rikardo Tormo.

“Ja nisam sumnjao u njegov tempo, ali ni sam nisam znao koje su njegove granice savladavanja psihološke barijere. Uspeo je da uradi i više od toga. On je pre testa vozio neke kategorije. Testirao GP3 bolid, ali iznenađenje je što je Kubicin test sa nama ispao toliko dobro. Brz je, a radio je i na simulaciji trka i kvalifikacija”, oduševljeno govori Renoov stručnjak i navodi da je test spreman mesecima, ali da je ekipa namerno skrivala svoje planove od znatiželjnih novinara.

“Kubica nije želeo da se oko ovoga pravi neka velika medijska pompa. Znao je da će sve biti interesantno. Svi vole Roberta i svima je žao zbog nesreće koju je imao. Želeo je da ima dan za sebe, bez pritisaka i očekivanja”, zaključio je Permane, pa je vredno spomenuti da je Robert Kubica na testu vozio Lotusov bolid iz 2012. obojen u Renoove boje iz ove sezone. On je tom prilikom izvezao masivnih 115 krugova.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar