Dok se sprema slavlje na Malom Kalemegdanu...

Dok crveno-beli rutinski idu ka "tripleti" i pripremaju šampionski ambijent na Kališu, paralelno u prvi plan stižu i neizbežne priče o sudbini šampionskog tima. Dejan Radonjić je posle finala - slobodan.

Košarka 15.06.2017 | 22:15
Dok se sprema slavlje na Malom Kalemegdanu...
Andrea Trinkijeri ovog proleća je bio prilično konkretan u hali "Aleksandar Nikolić":

"Crvena zvezda čini čuda. Ovo je zadnja godina njihovog ciklusa, najbolja godina. Sledeće godine svi će otići ne u bolje, već u bogatije klubove i mislim da će ove godine igrati dobro do kraja. Hemija ekipe je fantastična, sistem je isti i to pomaže. Godinama znaju šta treba da rade. Košarkaška su ekipa u košarkaškoj zemlji...".

Bilo bi veliko iznenađenje, senzacija, ako navedeni kraj ciklusa ove generacije, najuspešnije u klupskoj istoriji, ne bi bio zaokružen u petak oko 22 časa, proslavom titule na Malom Kalemegdanu, koja se već priprema.

Ekipa Dejana Radonjića očekivano je nakon dve utakmice stavila ruku na "tripletu", kojom će ponovo objediniti oba domaća i regionalni trofej. Uz "overenu" kartu i za sledeće izdanje Evrolige, Zvezda trenutno stoji nadomak svog prvog niza od tri uzastopne šampionske titule još od pedesetih godina.

Tako, u slavljeničkoj atmosferi, Crvena zvezda mts privodi sezonu kraju uz trenutni skor 66-17, uključujući i evroligaške utakmice i samo tri "domaća" poraza, u regionalnoj i srpskoj ligi.

"Tri godine sam u klubu i imperativ pobede je prisutan od početka. Tako svi razmišljamo i moramo da ostanemo pribrani do kraja, da bismo ovu seriju završili kako bi i trebalo", rekao je Nemanja Dangubić posle druge pobede nad FMP-om, spuštajući loptu na teren, koji je praktično cele nedelje u drugom planu, iza priča o promenama.

Tačnije - o odlascima.

Dan za danom, mediji su pisali i pišu o interesovanju inostranih klubova za crveno-bele, za koje i košarkaška Evropa zna da se ove sezone bore sa značajnim finansijskim problemima.

Odlazak Luke Mitrovića u Bamberg, za dvogodišnju platu od 550.000 evra, već se posmatra kao "završen posao". Saša Obradović u Lokomotivi Kubanj navodno je zainteresovan za Branka Lazića,  Čarls Dženkins na meti je Darušafake, a Ognjen Kuzmić je potencijalna želja Valensije i Himkija...

Pored toga, pored izvesnih rastanaka sa preostalim strancima - Nejtom Voltersom i Dionom Tompsonom i mimo činjenice da se čini malo verovatnim da će Stefan Jović ostati i četvrtu godinu, lako je zaključiti da crveno-bele veoma brzo očekuje veliki posao. I to ne samo kada su u pitanju košarkaši.

Poput četvorice igrača (Simonovića, Lazića, Voltersa i Tompsona), i trener Dejan Radonjić, tvorac crveno-belih uspeha, postaće slobodan zaključno sa poslednjom utakmicom finala protiv FMP-a.

Najtrofejniji i najdugovečniji šef struke Zvezde bio je prošlog leta neostvarena želja Baskonije, a u danima finala srpskog plej-ofa španski "Mundo deportivo" otkrio je da je sada na spisku kandidata za trenera Barselone. Zajedno sa igračima i kompletnim klubom, on je prethodnih godina višestruko uvećao svoju reputaciju, a sa tim i cenu, što ponovo otvara mogućnost da i ovog leta neki evroligaš "napadne" njegov potpis.

S obzirom na rutinski hod šampiona ka još jednoj tituli, "kadrovske" teme ubrzano su došle u prvi plan, pa se pitanje "Kako će Zvezda izgledati u sezoni 2017/18?" već postavlja veoma glasno.

Konkretni odgovori mogli bi da stignu veoma brzo, a navijači Zvezde imaće do tada priliku da u petak, u hali "Aleksandar Nikolić", poslednji put uživo vide i pozdrave na okupu tim, trenera i igrače koji su ih navikli na pobede i trofeje.

Duel u "Pioniru" počeće u 20 časova, uz besplatan ulaz na tribinama B i C i direktan prenos na TV Arena sport.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar