EP: Remi u "Čairu", blizu je Hrvatska!

Nenadić promašio za pobedu,bod u Minsku vodi na EP! Rukometaši Srbije u poslednjem kolu kvalifikacione Grupe 2 za odlazak na EP odigrali su nerešen meč protiv Poljske - 34:34.  Srbija vodila, gubila, ali na kraju remizirala protiv oslabljenih Poljaka 34:34 (19:19). Evropsko prvenstvo je veoma blizu, čeka se meč Belorusa i Rumuna nakon koga bismo već mogli da obezbedimo plasman na kontinentalni šampionat.

Ostali sportovi 14.06.2017 | 23:20
EP: Remi u "Čairu", blizu je Hrvatska!
Rukometašice su obezbedile plasman na Svetsko prvenstvo u Italiji, a na učešće rukometaša na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj ćemo još malo pričekati, ali je veoma blizu!

"Orlovi" su u "Čairu" pobedom protiv reprezentacije Poljske mogli da potvrde učešće na EP, ali su na kraju jurili rezultat i zabeležili remi koji nas i dalje ostavlje u "pol" poziciji kao prvoplasiranu ekipu naše grupe.

Sve bi moglo da bude rešeno nakon sutrašnjeg duela Belorusije i Rumunije, gde nam najviše odgovara remi, dok nam u svakom slučaju ostaje duel u Minsku za prvo mesto.

SRBIJA - POLJSKA 34:34 (19:19)

Srbija je dugo jurila prednost Poljaka koji su odlično igrali nakon našeg početnog vođstva, a nakon koraka Pavela Gende u kontri, kojim je njegova reprezentacija mogla da povede 35:33, pogodili smo stativu, da bismo tek iz šestog pokušaja za izjednačenje to i uspeli preko Dobrivoja Markovića!

Na ulasku u poslednji minut bilo je 34:34...

Cupara je odbranio potom Črapovskom, ali pokušaji Nenadića i Zelenovića nisu bili dovoljni za trijumf, pa je odlična niška publika videla remi.

U ovom meču je definitivno zakazala odbrana, što je konstatovao i Rastko Stojković, a mnogo golova primili smo i iz kontri nakon nonšalantnih poteza u napadu.

'Orlovima' je bila potrebna pobeda protiv Poljaka za odlazak na Evropsko prvenstvo, ali nisu uspeli da iskoriste veliku šansu.

Iako su bolje otvorili meč, gosti su uspeli da im se rezultatski približe,a potom i boljom igrom i da povedu. Najveću prednost stekli su tri minuta pre kraja prvog poluvremena, da bi posle tajm-auta Jovice Cvetkovića 'Orlovi' uspeli da izjednače i sa tim rezultatom se otišlo na odmor - 19:19.

U drugom poluvremenu viđena je velika borba, u kojoj često dolazilo do prekida kako bi teren bio očišćen. Izabranici Jovice Cvetkovića su jurili rezultat i pokušavali da se rezultatski približe, ali nisu uspeli da prevare na golu sjajnog golmana Poljske reprezentacije.

Ipak, 'Orlovi' su na tri minuta pre kraja da od -3 došli do gola zaostatka i najavili dramatičniju završnicu.

Posle dosta neiskorišćenih prilika, konačno su uspeli da izjednače, a u poslednjem napadu promašili su gol za pobedu.

Najbolji igrač Petar Nenadić popustio je priliku da odvede direktno reprezentaciju na Evropsko prvenstvo, ali je i remi povoljan rezultat.

Srbija je i dalje prva na tabeli Grupe dva sa sedam bodova, jednim više od Belorusije, a dva od Rumunije, koje će se u četvrtak međusobno sastati.

Poljska ima tri boda, ali je bez šanse da se plasira na kontinentalni šampionat.

Srpski rukometaši će poslednju utakmicu u kvalifikacijama igrati u nedelju u gostima protiv Belorusije.

Najefikasniji kod 'Orlova' bio je Petra Nenadić koji je postigao devet, a pratili su ga Rastko Stojković i Dobrivoje Marković sa po pet golova, dok su najefikasniji u gostujućoj ekipi bili Rafal Pribilski i Pjotr Črapkovski sa po 8 pogodaka.

Prva meč lopta je propuštena. Srbija je odložila plasman na Prvenstvo Evrope u Hrvatskoj, naredne godine, pošto je u meču pretposlednjeg kola kvalifikacione Grupe 2 igrala „samo“ nerešeno sa fenjerašom Poljskom i tako propustila da završi sjajan posao započet povratkom Jovice Cvetkovića na selektorsku funkciju.

Orlovi su u niškom Čairu remizirali sa liderom grupe (34:34), ali sad moraju da čekaju rezultat sutrašenjeg meča Rumunija - Belorusija, a onda se spreme za, po svemu sudeći, presudno gostovanje, u Minsku (18. juna).

„Razočaran sam ovim rezultatom. Ne zato što smo loše igrali, nego što je trabalo da pobedimo. A nismo, jer su se Poljaci uvek vraćali, kad god bismo im se približili. Opet, i dalje smo prvi u grupi, mada verujem da ćemo i sa ovim bodom otići na EP“, rekao je Rastko Stojković.

Njegov optimizam utemeljen je na činjenici da je naš tim lider grupe i da rasplet može da usledi već sutra, ukoliko u drugom meču petog kola, Belorusima savlada Rumuniju u gostima. U tom slučaju bi meč sa Belorusima u nedelju bio bez takmičarskog značaja, obe reprezentacije imale bi vizirane pasoše za završni turnir.

A čak i da Belorusi izgube sutra i dobiju nas u nedelju, a Rumunija tuče Poljake, ostaje nada da bismo kao najbolja trećeplasirana selekcija mogli u Hrvatsku.

U svakom slučaju dobre su nam šanse. 

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, Grupa 2:

1. Srbija 7
2. Belorusija 5
3. Rumunija 4
4. Poljska 2

Poslednje kolo (nedelja): Poljska - Rumunija, Belorusija - Srbija.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar