"Rafu su svi otpisali, a on sada vidi prvo mjesto"!

Toni Nadal, trener i stric drugog igrača sveta Rafaela, nije mogao da obuzda emocije kada je njegov sestrić po deseti put osvojio Rolan Garos.

Tenis 16.06.2017 | 18:30
"Rafu su svi otpisali, a on sada vidi prvo mjesto"!
'Bik sa Maljorke' osvojio je svoj 15. Grend Slem trofej u karijeri, ujedno postavši jedini igrač sa dvocifrenim brojem titula na nekom od četiri najveća tunira.

"Nisam osoba koja očigledno pokazuje svoje emocije, niti osoba kojoj nije strano da zaplače, ali u nedelju nije bilo šanse da se suzdržim, pogotovo kada sam mu uručio trofej", iskren kaže Toni i potom dodaje:

"Izlazili smo iz veoma teške godine, a posebno je teška – puna sumnji i anksioznosti – bila 2015. Ja sam Rafu video kao prvog favorita u Parizu i 2016. godine, ali je onda usledila povreda zbog koje je morao da se povuče. Govorili su kako je gotovo, da više neće osvajati turnire, a on je sada pri samom vrhu".

Nadal je slavljem u Bulonjskoj šumi izbio na drugo mesto ATP liste, a ukoliko isto ponovi i na Vimbldonu vratiće se na tron prvi put posle tri godine.

"Poenta je u trudu, radu i posvećenosti. Moja uloga tu nije prevelika, pošto bi Rafael trijumfovao i bez mene, opet – pitanje je da li bi ih u tom slučuju osvojio deset. Ali, sve to nije važno – važno je samo da je on osvojio još jedan Slem, još jedan trofej. Finale nije bilo previše uzbudljivo, delovalo je dosta lako, ali je svake godine sve teže i teže. Takođe, pored trofeja i istorije, mogu da kažem da je Rafa sada tehnički bolje obučeniji igrač. Bekhend mu je bolji, drugi servis isto...", ističe Toni.

Za kraj razgovora za 'Eurosport', Toni je upitan da uporedi sestrićevih deset titula sa neverovatnim dostignućem nekog drugog sportiste.

"Svakako ko je osvojio mnogo (smeh). Možda Bob Bimon (olimpijski šampion u skoku u dalj) ili Barselona", zaključio je uz osmeh.

Osim strica, koji posle ove sezone napušta stručni štab, sa Maljorčaninom radi i Karlos Moja, još jedan čuveni španski teniser, koji kaže da se ne zamaraju potencijalnim preuzimanjem prvog mesta od Endija Marija.

"Prvo mesto je na vidiku, ali sada uživamo u Garosu, u sadašnjosti, i gledamo kako da Rafa bude sve bolji. U velikom finalu je pružio igru kao iz najboljih dana na Rolan Garosu, s tim da je ovoga puta iskazao neverovatnu zrelost kao osoba", rekao je Moja.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar