Ostapenko: Mislila sam da je trava samo za fudbal!

Rafael Nadal obeležio je 116. izdanje Rolan u muškoj konkurenciji, a mlađana Jelena Ostapenko u ženskoj.

Tenis 16.06.2017 | 15:30
Ostapenko: Mislila sam da je trava samo za fudbal!
I, dok je Rafa osvojio 10. 'Kup musketara' i ispisao nove stranice istorije, dvadesetogodišnja Letonka na senzacionalan način stigla je do prvog Grend Slema u karijeri.

Trijumf u Bulonjskoj šumi doneo joj je dva miliona evra u vidu novčane nagrade, ali i skok od 35 mesta na WTA listi, pa je sada 12. igračica planete.

Njenu pobedu i osvajanje prvog Slema za Letoniju, protiv Rumunke Simone Halep u Rigi, glavnom gradu njene domovine, gledalo je nekoliko hiljada navijača putem velikog video-bima.

"Velika pažnja mi ne stvara strah, uvek je lepo kada imate navijače. Naravno, pritisak će bivati sve veći, ali ću dati sve od sebe da se izborim. Verovatno će biti teško, ali ja sam izabrala život teniserke. Biće to sve ok. Sigurno da me kod kuće očekuje još veća pažnja jer sam ispisala nove stranice istorije", rekla je Ostapenko.

U međuvremenu, sezona turnira na travi već je počela, a Jelena kaže da je mislila da je trava samo za fudbal.

"Nije mi bilo jasno kako ljudi mogu da igraju tenis na njoj. Mislila sam da je trava samo za fudbal. Ali, onda sam naučila kako da igram i shvatila kako bi trebalo da se krećem. Sada mi se zaista sviđa", zaključila je Jelena.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar