Nadal se povukao sa Kvinsa!

Rafael Nadal odlučio je da propusti turnir u Kvinsu kako bi spreman dočekao Vimbldon.

Tenis 14.06.2017 | 10:45
Nadal se povukao sa Kvinsa!
Španac je u nedelju deseti put osvojio Rolan Garos, a zbog naporne sezone na šljaci lekari su mu savetovali da se odmori.

"Mnogo mi je žao, ali neću moći da igram na Kvinsu sledeće nedelje. Tužan sam što sam morao da donesem ovu odluku jer volim Kvins, osvojio sam turnir 2008. i svaki put kada sam igrao finale Vimbldona to je bilo nakon što sam igrao na Kvinsu", rekao je Nadal.

Nadal se titulom u Parizu vratio na drugo mesto na ATP listi, a ukoliko bi osvojio Vimbldon, mogao bi da se vrati i na prvo, posle pune tri godine.

"Nadao sam sa da će mi nekoliko slobodnih dana biti dovoljno da budem spreman, ali u 31, posle duge sezone na šljaci, emotivnog nastupa na RG, posle razgovora sa timom i lekarom, odlučio sam da je mom telu potreban odmor kako bih bio spreman za Vimbldon. Izvinjavam se svim sjajnim navijačima u Britaniji i organizatorima turnira. Nadam se da ćemo se videti na Kvinsu sledeće godine", dodao je Španac.

Ova odluka znači da Nadal neće imati nijedan meč na travi do Vimbldona koji počinje 3. jula. "Bik sa Maljorke" je pet puta igrao finale prestižnog turnira u Londonu, a dva puta je trijumfovao – 2008. i 2010. godine.

Španac je dobio 24 od 25 mečeva na šljaci, a pre Rolan Garosa osvojio je masterse u Monte Karlu i Madridu te turnir u Barseloni, tokom dvomesečne dominacije.

Turnir na Kvinsu počinje 26. juna i trajaće do 1. jula.

Turnire na travi do Vimbldona propušta i Novak Đoković, dok će se na Kvinsu naći ostali najbolji teniseri sveta – branilac titule Endi Mari, Stan Vavrinka, Miloš Raonić, Huan Martin del Potro, Marin Čilić, Grigor Dimitrov, Nik Kirjos, Žo Vilfrid Conga, Tomaš Berdih.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar