Džumhur ispao od 550. igrača svijeta!

Najbolji bh. teniser eliminisan od Španca Danijela Munjoza-De La Nave na startu Čelendžera u Lisabonu.

Tenis 13.06.2017 | 18:30
Džumhur ispao od 550. igrača svijeta!
U šesnaestini finala Čelendžera u Lisabonu, Damir Džumhur doživio je neugodan poraz od 550. tenisera svijeta, Španca Danijela Munjoza-De La Nave, iako je vodio 1:0 u setovima.

DAMIR DŽUMHUR - DANIJEL MUNJOZ-DE LA NAVA 1:2 (6:3, 3:6, 4:6)

Dva brejka u prvom setu bila su dovoljna da Sarajlija povede 1:0. U trećem gemu vodila se velika borba, Džumhur je uspio da iskoristi sedmu brejk loptu i oduzme servis protivniku za 2:1, a onda još jedan za konačnih 6:3.

Munjoz-De La Nava uzvratio je istom mjerom. Odmah na startu drugog seta - prvi brejk na drugoj strani. Iskusni Španac poveo je na početku seta i prednost sačuvao do samog kraja, uz još jedan oduzet servis, za izjednačenje u setovima 1:1.

Slično kao prethodna dva, počeo je i odlučujući set. Džumhur je uspio da osvoji gem na servis rivala. Iako je poveo 40:0, poprilično se namučio da povede, i to tek nakon sedam brejk lopti. Ipak, Španac je ekspresno uspio da se vrati i izjednači.

I nastavak seta protekao je u borbi koja je donijela tri brejka. Džumhur je uspio da povede 3:2, ali odmah zatim izgubi servis. Deseti gem 35-godišnji Španac ponovo je riješio u svoju korist na servis bh. tenisera, za konačnih 4:6.

Bio je ovo treći meč Džumhura i Munjoza-De La Nave, a prethodna dva, koji su odigrani 2015. godine, bh. teniser riješio je u svoju korist.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar