Priznanje Kosova uslov dijaloga

Kandidat za premijera Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da je dosadašnji okvir razgovora između Kosova i Srbije bio pogrešan i da je jedini preduslov za nastavak dijaloga priznanje Kosova.

Region 13.06.2017 | 14:10
Priznanje Kosova uslov dijaloga
Prema njegovim riječima, greška je što su institucija Kosova prihvatile da se u razgovorima sa Beogradom razgovara o unutrašnjim pitanjima Kosova.

“Dialog sa Srbijom je postavljan u pogrešne okvire, pošto se razgovaralo o unutrašnjim pitanjima Kosova. Ja sam zainteresovan za dijalog, ali uz međusobno priznanje. Mi ne prihvatamo da razgovaramo o unutrašnjim pitanjima Kosova. Ako Srbija ne razmotri svoju odluku o priznanju, mi nećemo juriti za dijalogom koji govori o unutrašnjim pitanjima Kosova”, izjavio je Haradinaj u intervjuu za albansku televiziju Top čenel.

Haradinaj je bio kandidat za premijera ispred koalicije Demokratske partije Kosova, Alijanse za budućnost Kosova i Inicijative za Kosovo, koja je osvojila najviše glasova iako nema potrebnu većinu za samostalno formiranje vlade.

Izvor: Agencije

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

ŽIKA Ž

13.06.2017 12:15

SAMO SE TI NADAJ HARADINAJ. ONA BABETINA TI VIŠE NEĆE POMAGATI. SAD SE KOLA KREĆU U DRUGOM SMJERU.

ODGOVORITE
Name

Igor

13.06.2017 12:22

Tako se to radi . Svoj na svome, bez puno price. Kakvi Trampovi , Putini i gledanje u nebo da padne nesto. Da cujemo sta Beograd ima da kaze ? Po obicaju nesto sto nikoga ne interesuje i nema veze sa realnoscu. Jadan li smo mi i ponizen narod ali prije svega glup.

ODGOVORITE
Name

sve

15.06.2017 02:19

Tacno

Name

poskok

13.06.2017 12:32

Niko nije mogao napraviti bolju kampanju za Haradinaja od vlasti u Beogradu koja je svojim nepromišljenim igrama oko hapšenja podigla njegovu popularnost.Svi koji su bili u toj igri trebali su podnijeti ostavke jer sada moraju priznati Kosovo.

ODGOVORITE
Name

Re Poskok

13.06.2017 14:49

Ti trebaš da se prestavljaš kao gušter jer bi samo takvi kao ti priznali Kosovo.

Name

Pitanje

14.06.2017 22:15

A, sta mislis da ne bi moglo biti obrnuto? Dosao je neko na vlast u Pristini sa kime malo ko hoce da razgovara. Em je nacionalista, em je mafijas em je glup. Dovoljno mu ´je samo vidjeti facu i vidjeti da je ..... Ko ce sa ovakvim "mentalcom" razgovarati?

Name

Dewac

13.06.2017 20:04

Sve ce biti kako se veliki dogovore.Dotad mali mogu samo rezat jedni na druge.

ODGOVORITE