Sedmica odluke, za bolje dane srpskog rukometa!

"A" reprezentativci igraju poslednje dve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, a rukometašice za plasman na Svetsko prvenstvo u Italiji.

Ostali sportovi 13.06.2017 | 22:45
Sedmica odluke, za bolje dane srpskog rukometa!
Najbolji srpski rukometaši hvataju zalet za finiš kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj,  u sklopu nedelje odluke ove generacije "orlova".

Izabranici Jovice Cvetkovića posle četiri odigrana kola zauzimaju prvo mesto na tabeli Grupe 2, sa šest osvojenih bodova. Druga je Belorusija sa pet, treća Rumunija sa jednim, a za mnoge iznenađujuće četvrta Poljska osvojila je samo jedan bod.

Uoči poslednje takmičarske nedelje, tokom koje će Srbi dočekati Poljsku u Čairu (sreda) i gostovati Belorusiji (u nedelju), računica našeg tima je jasna, jer sam odlučuje o svojoj sudbini.

Plasman na Evropsko prvenstvo obezbediće po dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe, dok će na kontinentalnu smotru samo jedan, najuspešniji trećeplasirani tim.

Cvetkovićev tim polako se okuplja, suočen i sa značajnim problemima, jer pojedini važni igrači neće moći da nastupe, poput Marka Vujina ili Žarka Šešuma, koji je jedini srednji bek uz Petra Nenadića.

"Na toj poziciji sada ražimo alternativno rešenje. Pozvali smo svih 28 igrača, što je bilo neobično u početku, ali nam je pomoglo, jer nismo znali da ćemo se sresti sa ovakvim problemima. Morali bismo naknadno da ih zovemo, što bi dodatno poremetilo trenažni proces", kazao je selektor u ponedeljak.

Klupske obaveze igrača sprečile su Cvetkovića da već računa na sve raspoložive snage.

"Još se okupljamo. U toku dana nam stižu braća Nenadić iz Nemačke, a u utorak i golman Cupara iz Španije. Računali smo na sve to. Naša rešenost je ista. Daćemo sve od sebe. Odlučujemo sami o svojoj sudbini", rekao je Cvetković.

Poljska je promenila selektora i podmladila sastav, a u Srbiju dolazi posle tri poraza na prijateljskom turniru u Norveškoj prošle nedelje.

"Sa svakom promenom dolazi nešto dobro i to svi u reprezentaciji znamo. To što je selektor nov, a igrači mladi i nepoznati, neće nas uljuljkati. Nas interesuje naša igra, naš napredak. Želimo da se odužimo ljudima za podršku i obradujemo ih plasmanom na Evropsko prvenstvo", kazao je Cvetković.

Utakmica između rukometaša Srbije i Poljske igraće se u sredu od 20.45 u niškoj hali Čair. Istog dana, na istom mestu, ženska rukometna reprezentacija Srbije imaće priliku da se plasira na Svetsko prvenstvo u revanšu protiv Italije.

Cvetković je rekao da dupli program u Nišu "nagoveštava neke bolje dane" za srpski rukomet, a da bi plasman njegovog tima na šampionat Evrope bio "samo korak na putu ka tom cilju".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar