RG - dubl (Ž): Titula za Matek-Sends i Šafaržovu!

Matek-Sends i Šafaržova osvojile treći GS u nizu! Američka teniserka Betani Matek-Sends i Čehinja Lusi Šafaržova osvojile su titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske u konkurenciji dublova.  

Tenis 11.06.2017 | 20:00
RG - dubl (Ž): Titula za Matek-Sends i Šafaržovu!
Matek Sends i Safarova nastavile teror u ženskom dublu! Američko - češka kombinacija nakon Australijan opena uzela pehar i u Parizu.

Matek-Sends i Šafaržova su u finalu Rolan Garosa pobedile Kejsi Delakvu i Ašleag Barti iz Australije sa ubedljivih 6:2, 6:1.

Američko-češkom dublu ovo je treća uzastopna titula na Gren slem turnirima.

Njih dve su titulu na Rolan Garosu osvojile i 2015. godine. Matek Sends i Šafaržova do sada su osvojile i Australijan open 2015. i ove godine, kao i Otvoreno prvenstvo SAD 2016. godine.

Amerikanka i Čehinja, koje su postavljene za prve nositeljke odigrale su fantastično bukvalno ponizivši protivnice iz Australije, Ešli Barti i Kejsi Delakva kojima su za samo 66 minuta minuta igre "dale" tek tri gema. Konačan rezultat je bio 6:2, 6:1.

Zanimljivo je da su Matek Sennds i Safarova na putu do titule izgubile samo jedan set i to od naše Aleksandre Krunić (danas stigla do prve WTA titule u karijeri) i Australijanke rođene u Zagrebu, Ajle Tomljanović još u drugom kolu. Pobednice u dublu dele 540.000 evra, a poražene 270.000.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar