Cvetković: Ambicije velike, a optimizam još veći!

Reprezentacija Srbije okupila se u petak Beogradu na početku priprema za završne mečeve u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

Ostali sportovi 12.06.2017 | 13:30
Cvetković: Ambicije velike, a optimizam još veći!
Selektor Jovica Cvetković kazao je da ekipa ima velike ambicije.

"Veći sam optimista nego na početku. Nije problem u tome da li imamo loše igrače, naprotiv, jedni su od najboljih u Evropi. Morate ih uvažiti na pravi način, stvoriti igru koja im odgovara i sistem u kome se najbolje snalaze. Maksimalno ćemo raditi, nećemo se zadržavati na ove dve utakmice. Najveće ambicije imamo za EP, tako i igrači razmišljaju. Kvalitetni smo i imamo veliki potencijal", rekao je Cvetković.

On je dodao ga raduje što se ekipa okupila dva dana ranije od očekivanog, ali i da će neki igrači doći tek sledeće nedelje.

"Nismo očekivali ovoliki broj povreda i opravdanih otkaza. Pozvano je 28 igrača, osam je otkazalo nastup. Neki igrači nastupaju za vikend u emačkoj i Francuskoj, tako će nam biti potrebno još par dana da budemo kompletni. Iskoristićemo ih za regeneraciju i da što mobilniji udjemo u izuzetno važne utakmice za naš rukomet. Čisti smo u glavama i ozbiljno se spremamo", rekao je Cvetković.

Srpski rukometaši dočekaće naredne srede u niškom Čairu selekciju Poljske od 20.45, a četiri dana kasnije igraće u Minsku protiv Belorusije.

"Radićemo dva puta dnevno u Nišu i spremati se za protivnika koji dolazi u potpuno izmenjenom sastavu. Ne možemo ništa da koristimo od prethodnog materijala, jer je i selektor, i poljski sastav potpuno promenjen. Igraju pripremni turnir u Norveškoj, tako da ćemo pokušati da ih analiziramo od tog materijala koji dobijemo. Ove situacije su izuzetno opasne. Poljaci nemaju šta da izgube, dolaze sa novim trenerom. U prednosti su ako ih protivnik svaki olako. Mi ih nećemo shvatiti na taj način, već odigrati kao protiv najjače reprezentacije na svetu. Biće jako teško. Opuštanja ne sme da bude", rekao je selektor Srbije.

Cvetković će u Niš ipovesti 22 reprezentativaca, s tim što su upitni nastupi Marka Vujina i Draška Nenadića. Medju pozvanima je i nekadašnji kapiten, Ratko Nikolić.

"Trudimo se da pozovemo svakoga ko je od pomoći. Za Rumune je to bio Čutura, koji igra tamo i dobro ih poznaje. Sada je Ratko sa nama, koji je odigrao izuzetno važnu ulogu u stvaranju reprezentacije koja je 2012. godine osvojila srebrnu medalju. On još uvek igra rukomet i dobro to radi. Želimo da se oprostimo od kapitena na dostojanstven način. To ne znači da neće imati i ulogu na terenu, jer još uvek ne znamo na koje ćemo igrače moći da računamo za put u Belorusiju. Kraj je sezone, veliki su napori, plašim se kada mi zazvoni telefon, da neko još ne otkaže. U reprezentaciji su oni koji to zaslužuju. Sve radimo u cilju uspeha" zaključio je Cvetković.

Srbija je prva u Grupi dva kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa šest bodova, jedan više od drugoplasirane Belorusije, a dva od Rumunije i čak šest od Polsjke.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar