"Federer prvi 2020.? Teško! Prije će Novak, Endi ili Rafa"!

Dominik Tim rekao je u intervjuu za 'GQ Magazin' da ne veruje da će Rodžer Federer biti prvi teniser sveta 2020. godine, već Đoković, Mari ili Nadal.

Tenis 09.06.2017 | 10:15
"Federer prvi 2020.? Teško! Prije će Novak, Endi ili Rafa"!
"Federer broj jedan 2020? Teško, pošto će imati 39 godina. Ali, s druge strane, Endi, Novak i Rafa će imati 33-34 godine... Sigurno će biti neko od njih. Takođe, verujem i da će moji vršnjaci – Nik Kirjos i Aleksander Zverev – biti bliži samom vrhu", kaže Tim.

Dvadestrogodišnji Australijanac je u sredu došao do pobede karijere savladavši aktuelnog šampiona Rolan Garosa Novaka Đokovića, impozantnom partijom u tri seta, nanevši rivalu jedan od najtežih poraza u poslednjih nekoliko sezona i zakazavši okršaj sa Rafaelom Nadalom za veliko finale.

"Jasno je da je Nadal favorit, i protiv mene i za trofej. Osvojio je tri velike titule ove godine – Monte Karlo, Barselonu i Madrid – a ima i devet Rolan Garosova! Ipak, ja ću svakako tražiti svoju šansu", iskren je Dominik.

Momak rođen u Lištenvurtu je za nepunih šest godina među profesionalcima zaradio nešto više od šest miliona evra, ali je svestan da mora mudro da postupa sa novcem, iako će ga sigurno zaraditi dovoljno i za naslednike.

"Ne trošim novac ni na šta ludo ili ekstravagantno, naučen sam oduvek da štedim. Dug je život posle tenisa, pa shodno tome deo novca ostavljam sa strane. Želim i nadam se kvalitetnom i ugodnom životu po okončanju karijere. Ne kupujem gluposti. Uglavnom garderobu i stvari za fudbal. Nikada nisam kupio auto, ali imam roleks (koji mu je jedan od sponzora", zaključio je Tim uz osmeh.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar