Đoković na prekretnici: Šta dalje?!

Srpski teniser svestan da stvari u njegovoj karijeri ne idu dobrim tokom, priznao da se teško snalazi u novonastaloj situaciji, da pokušava da ide na bolje, ali i da razmišlja o pauzi!

Tenis 09.06.2017 | 22:45
Đoković na prekretnici: Šta dalje?!
Novak Đoković moraće da stavi prst na čelo posle eliminacije u četvrtfinalu Rolan Garosa i dobro se zamisli.

Ubedljiv poraz od Dominika Tima, otvorio je mnogo pitanja za nekada najboljeg igrača sveta.

Đoković se već duže vreme nalazi u krizi i svestan je toga. To se odrazilo na njegove rezultate, a posle Pariza to će biti vidljivo i na ATP listi. Poziciju broj dva sigurno gubi, što će biti njegov najlošiji plasman od 2011. godine, a mogao bi da "sklizne" i do četvrtog mesta.

On tvrdi da nije zabrinut zbog pada na listi najboljih tenisera sveta, ali jeste zbog loše igre. Posle lošeg perioda nakon osvajanja prošlogidšnjeg Rolan Garosa, "kola" su krenula nizbrdo. To nije više bio nedodirljivi Đoković, kojeg smo gledali prethodnih godina, igrač zbog kojeg su rivalima klecala kolena i pre izlaska na teren. Pokazao je da ranjiv, i te kako.

Novak je bio svestan da mora da preuzme određene korake, kako bi svoju karijeru zadržao na visokom nivou. Posle mastersa u Monte Karlu preuzeo je krupne korake - otpustio je ceo stručni štab, započeo neku vrstu saradnje sa Andreom Agasijem, ali ne dugoročnu i svakodnevnu, ali to nije recept koji će doneti uspeh, očigledno.

Moraće da pronađe drugačije rešenje, trenera koji će svakodnevno biti uz njega, na duge staze, koji će doneti nešto novo, motivisati ga, vratiti ga na mesto kojem pripada, samo je pitanje ko će to biti, i ko će prihvatiti takvu ulogu, budući da prema oceni Srbina to mora da bude neko "ko je već bio u njegovim patikama". Agasi ima to iskustvo, ali nema vremena.

Ono što najviše brine je Novakov "mentalni" pad. Igrač, koji je godinama imao tu psihičku snagu da se vraća iz nemogućih sutuacija, protiv Tima je pokazao da i na tom polju nije više jak. U trećem setu doživeo je potpuni krah (0:6) i rvi put posle 12 godina na grend slemu je dobio "đevrek". Izgledalo je kao da se predao, što je do sada bilo nezamislivo kada je u pitanju Novak Đoković.

Sada se nalazi na raskrsnici.

"Razmišljam o mnogo stvari, naročito poslednjih nekoliko meseci. Nije mi lako da prolazim kroz sve dobre i loše faze. Tražim šta je najbolje za mene. Ne prija mi kako igram trenutno, naročito kako sam igrao protiv Tima u drugom delu meča. Svestan sam da nemam kontinuitet. Odigram jedan ili dva dobra meča, a onda potpuno drugačije. To je počelo često da mi se dešava", otvoreno je priznao Đoković posle eliminacije sa Rolan Garosa.

Kaže da zna da je daleko od prave forme i da mora da pronađe pravo rešenje u teškoj situaciji u kojoj se nalazi.

"Zaista se trudim da izađem iz ove situacije u kojoj nikada ranije nisam bio. Nije lako, ali pokušavam. Želim da idem napred. Ima raznih misli, raznih emocija kod mene. Imam mnogo oscilacija u igri, ali je bilo i svetlih tačaka, ali to je sport i moram da prihvatim da prolazim kroz određeni period i da preuzmem konkretne poteze. Prolazim kroz određene okolnosti koje me teraju da pristupam drugačije stvarima i da hladne glave donosem odluke koje će biti dobre za mene", rekao je Đoković i naglasio da razmišlja i o pauzi.

"Ja već pokušavam da uradim ono što je najbolje za mene. Već sam napravio promene, angažovao sam i Andre Agasija, jer imam odgovornost prema igri. Ipak, najveću odgovornost imam prema sebi i ako ne želim da igram, neću to raditi i ne može niko da me spreči u tome. Videćemo šta će biti, odluka nije laka, ali ću videti kako se osećam i posle Rolan Garosa ću doneti odluku", istakao je srpski teniser napomenuvši da ima i određene obaveze prema publici, sponzorima...

Novak, ipak, neće donositi ishitrene odluke, neće "seći preko kolena"...

"Nije lako, naprotiv, ali Imam motiva na pretek, mnogo volim ovaj sport i ne bih ga igrao da je drugačije".

Đoković će sada dobro razmotriti naredne korake.

"Plan je da igram na Vimbldonu, ali još uvek ne znam da li ću pre njega nastupati i na nekom pripremnu turniru", poručio je Đoković.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar