Mari: Nije mi motivacija broj GS mojih protivnika!

Endi Mari istakao je da nije motivisan osvajanjem što većeg broja Gren slemova u odnosu na svoj rivale, pa tako ni Stanislasa Vavrinku.

Tenis 09.06.2017 | 08:15
Mari: Nije mi motivacija broj GS mojih protivnika!
Britanac i Švajcarac se u petak sastaju u polufinalu Rolan Garosa, gde je Mari prošle godine slavio, a u međusobnim duelima vodi 10-7.

"Najveća motivacija je želja da osvojim turnir koji nisam nikad osvojio. Nikad se ne nadmećem sa Vavrinkom po tome, obojica imamo po tri Gren slema, ali ne poredim se ni sa jednim igračem u tom smislu. Ne igram zbog toga. Prošle godine je zasluženo pobedio u finalu US Opena, zaslužio je titule koje je osvojio, ali njegovi uspesi nemaju vezi sa mojim. Nije bitno da li je u pitanju Rodžer Federer, Rafael Nadal, Novak Đoković ili Vavrinka, ne mislim o broju Slemova niti mi je to motivacija", napisao je Mari u blogu za BBC.

Mari je prošle godine u finalu RG poražen od Novaka Đokovića, a ukoliko opet prođe Vavrinku, potencijalni rivali u novom finalu su mu Rafael Nadal i Dominik Tim.

"Pre četiri, pet godina mislim da niko nije ni pomišljao da imam šansu da se borim za titulu na Rolan Garosu. Na početku karijere nisam očekivao da pet puta dođem do polufinala i jedom u finale, ali to ne znači da ne mogu da igram dobro na ovoj podlozi. Sredinom karijere sam se osećao sputano na šljaci, mnogo sam se mučio sa leđima, ali sam ipak stigao do četvrtfinala 2009. Uvek je zanimljivo videti kako se tvoja igra menja, ili gledati mečeve od pre nekoliko godina na RG. Iznenadio sam se jer sam kao mlađi mislio da ne znam šta radim na šljaci, da ne igram dobro, da se mučim dok se krećem, ali mislim da sam bio prilično dobar", istakao je Britanac.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar