Gofan se zahvalio na porukama podrške!

Belgijski teniser David Gofan zahvalio se svima koji su ga prethodnih dana podržali posle teške povrede i odustajanja u ranoj fazi Rolan Garosa.

Tenis 09.06.2017 | 16:30
Gofan se zahvalio na porukama podrške!
Gofan je povredio zglob desne noge u trećoj rundi protiv Orasija Sebaljosa, kada se sapleo o mušemu pored terena i izvrnuo ga.

Na prvim snimcima koji su se pojavili, pad nije izgledao tako strašno, ali se na kasnijim fotografijama pokazao stravičnim.

Poslednji testovi su pokazali da je Gofan pokidao mišić, pa mu je zglob fiksiran, a teniser se kreće uz pomoć štaka.

"Zdravo ljudi, poslednji testovi su pokazali da je mišić pokidan. Biće potrebno vremena da se izleči, ali se nadam da ću se brzo oporaviti. Hvala na porukama podrške" rekao je Gofan.

U trenutku povrede vodio je sa 5:4 i servirao za osvajanje prvog seta. Povodom povrede Belgijanca oglasio se ranije i devetostruki šampion Rolan Garosa, Rafael Nadal koji podseća da je uvek govorio kako mušeme pored terena nisu na pravim mestima.

Slično kao Gofanu, desilo se i prošlogodišnjoj šampionki Rolan Garosa, Garbinje Mugurusi kojoj je noga prilikom hvatanja loba otišla ispod "tepiha", ali je prošla znatno bolje nego Gofan.

Njegov protivnik u trećem kolu, Sebaljos je prošao do sledeće runde kada ga je eliminisao Dominik Tim.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar