KLS: Zvezda pobijedila FMP uz povredu Simonovića!

Bez većih uzbuđenja u derbiju 10. kola Superlige, crveno-beli skoro sve vreme imali dvocifrenu prednost. Vratio se Lazić, a Simonović povredio skočni zglob.  Kuzmić se igrao sa Panterima, Simonović iskrenuo zglob! Crvena zvezda lako sa FMP-om.

Košarka 22.05.2017 | 20:15
KLS: Zvezda pobijedila FMP uz povredu Simonovića!
Ekipa Crvene zvezde ostvarila je osnovni cilj u meču 10. kola Superlige Srbije.

Pobedila je FMP Železnik i popravila skor na 9-1, lakše nego što govori rezultat 77:69 (25:16, 16:16, 16:10, 20:27). To znači da će ostati prva na tabeli bar do četvrtka i gostovanja Mega Leksu.

FMP (6-4) je poražen od Zvezde i peti put ove sezone, ali mnogo manjom razlikom nego krajem aprila u Železniku (64:91). Uz ovakvu igru izabranici Dušana Alimpijevića ne bi trebalo da imaju problema oko plasmana u plej-of, koji bi im ujedno značio povratak u ABA ligu.

U oba tima nije igrao po jedan plejmejker - Nejt Volters, odnosno Filip Čović.

Branko Lazić izašao je na parket posle 20 dana pauze i pet propuštenih mečeva, ali je u 14. minutu Marko Simonović posle šuta doskočio na nogu mladog Radanova i uz bolan izraz lica morao da napusti teren.

Ostaje da se vidi koliko će morati da pauzira reprezentativac Srbije, ali Zvezdinom strategu Dejanu Radonjiću nikako da se ispuni želja da u kontinuitetu radi sa kompletnim sastavom. Simonoviću je po izlasku iz igre pomoć ukazana u svlačionici i time je završio nastup na večerašnjoj utakmici.

Rezultatske neizvesnosti - nimalo. Crvena zvezda se u sudaru sa FMP-om u desetom kolu MOZZART Superlige prošetala do devete pobede. Pred 750 gledalaca u dvorani "Aleksandar Nikolić" komfornih 77:69 uz 16 poena Ognjena Kuzmića za povratak dobre atmosfere u svlačionicu posle prošlonedeljnog poraza u večitom derbiju sa Partizanom.

Koliko je u stvari lak posao imala Zvezda može i najbolje govori podatak da je Kuzmić tih 16 poena postigao za 18 minuta na parketu. FMP jednostavno nije tim koji bi mogao da izazove "starijeg brata".

Da drame neće biti ni u naznakama videlo se već na samom početku pošto je Zvezda utakmicu otvorila serijom 10:0, pa iako se gosti iz Železnika nisu baš odmah predali vrlo brzo je postalo jasno da će aktuelni šampion u Pioniru imati teži trening.

Krajem treće deonice bilo je i maksimalnih plus 19 za Crvenu zvezdu - 54:35.

Dobar utisak je donekle pokvaren detaljom iz druge četvrtine. Marko Simonović je pri doskoku iskrenuo zglob zbog čega je izašao iz igre i do kraja meča se nije vraćao na parket. Trenutno se ne zna da li je i koliko ozbiljna Simonovićeva povreda.

Što se tiče večerašnje utakmice, povoljna okolnost za domaće je bila ta ubedljiva prednost sa početka, pa su svi - Nejt Volters zbog lakše povrede nije bio u protokolu - dobili šansu. U finišu se raspucao i Marko Gudurić pa je stigao da košgeterski učinak podigne do kote 15. Dvocifren je bio i Nemanja Dangubić sa 10, uz osam skokova i četiri asistencije. Stefan Jović je postigao samo tri poena, ali je upisao i sedam skokova i šest asistencija.

Najefikasniji igrač na terenu bio je FMP-ov Aleksandar Bursać sa 19 poena, Marko Ljubičić je dodao 13 uz osam skokova, Džona Bolden 11.

FMP tako nije uspeo da sačuva pobedu prednosti nad Megom, koja je kao gost savladala Vršac sa 92:87 i sustigla Pantere na trećoj poziciji na tabeli. Ognjen Jaramaz je pružio odličnu partiju sa 26 poena, Alfa Kaba je bio velika podrška - 20 njegovih koševa. Još 14Sava Lešića, 12 Radosava Spasojevića...

Kod Vršca, kome nije pomogla ni podrška čak 1.500 navijače - dva puta više no što ih je prisustvovalo duelu Zvezde i FMP-a - 20 poena i devet skokova veoma dobrog Nikole Jeftića, te još 19 koševa uz osam skokova Stefana Fundića. Krila ipak nisu mogla sama mada su se trudili i iskusni Bojan Krstović (13) i Mladen Pavlović (11).

CRVENA ZVEZDA - FMP 77:69
/25:16, 16:16, 16:10, 20:27/

Dvorana: Aleksandar Nikolić;
Gleadalaca: 750;
Sudije: Nešković, Maričić, Milojević;

Crvena zvezda: Tomson, Dangubić 10, Mitrović 7, Lazić 7, Dobrić 8, Simonović 3, Rakićević, Dženkins 1, Gudurić 15, Jović 3, Kumić 16, Bjelica 7.
FMP: Radanov 4, Davidovac 3, Apić 2, Bursać 19, Šešlija 2, Kutlešić 2, Žižić 4, Ljubičić 13, Radovanović, Ostin 9, Bolden 11.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar