Uprava Partizana: Istorijska titula, podvig!

"Istorijska pobeda", "titula svih partizanovaca", "uspeh institucije", samo su neki od komentara čelnika Partizana posle osvajanja titule prvaka Srbije.

Fudbal 22.05.2017 | 21:45
Uprava Partizana: Istorijska titula, podvig!
Pesma kojom su čelnici Partizana u sredu najavili šampionsko slavlje na niškom "Čairu", nastavljena je u nedelju uveče u svečanoj loži stadiona u Humskoj ulici.

Proslava titule počela je onog trenutka kada je sudija Milorad Mažić označio kraj poslednje prvenstvene utakmice u sezoni 2016/2017 Superlige Srbije protiv lučanske Mladosti (5:0).

Partizan je 27. put postao prvak države!

Upravni odbor novog šampiona, na čelu sa predsednikom Miloradom Vučelićem, razmenjivao je međusobno čestitke, ali ih i dobijao od gostiju i navijača.



Predsednik Partizana Milorad Vučelić

"Presrećan sam! Sve čestitke igračima, Ivici Ilievu i Marku Nikoliću, a našim navijačima zahvalnost. Jedna titula u nizu, presrećan sam... Slatke muke zbog naših napadača, posle teških i neprijatnih. Mi smo igrački dominirali u ovom prvenstvu, koncentrisali smo se na teren, na igru, na selekciju fudbalera i to je uspeh Partizana. Bilo je sumnji, ali to sve više nije važno. Ovo je velika pobeda naše ekipe, jednostvano - zaslužena titula, na terenu."

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura

"Pre svega, čestitke igračima, stručnom štabu i Ivici Ilievu, koji je dobrim delom zaslužan za ovo. Naše je bilo da im obezbedimo da rade, a oni su napravili rezultat. Danas je došlo preko 25.000 navijača, prelep dan, danas slavi Partizan."

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić

"Podvig svakog partizanovca. Ovo je titula svih nas. Najdraža, najlepša i svakako najvažnija titula Partizana, možda i u njegovoj istoriji. Ovo je titula svakog čoveka u Partizanu. U Partizanu se zna ko šta radi, postoji jasna podela odgovornosti i nadležnosti. Ovo je timska pobeda institucije i tako će Partizan nastaviti dalje, do 28. titule, 30, 50. titule."

Sportski direktor Ivica Iliev

"Puno mi je srce, ali su i osećanja čudna. Imali smo godinu i po dana situacije koju ne bih poželeo nikome. Borili smo se mnogo puta sami protiv svih. Ne bih da se vraćam, ali to su činjenice. Toliko smo želeli titulu da smo svu svoju energiju trošili za dobrobit Partizana. Izuzetno sam ponosan što sam deo jednog istorijskog uspeha. Ovo je antologija. Nismo ni svesni šta smo napravili. O ovoj tituli će se pričati narednih 50 godina."

Iliev je na početku sezone angažovao Leonarda i Uroša Đurđevića. Njih dvojica su prvenstvenu sezonu završili sa po 24 postignuta gola.

"Rekao sam pre nekoliko meseci da bi bilo najpoštenije da na kraju budu izjednačeni. Oni su u domaćim takmičenjima najubojitiji tandem u istoriji Partizana. Zaslužili su obojica da budu na vrhu, ali ne bih zaboravio ni ostale igrače. Svi su upisali maksimum u ovu titulu, a ja verujem i u 'duplu krunu'."

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar