Dobili Bajern, nosili se sa Mančesterom i ostali bez Evrope!

Sunovrat Rostova u poslednjem kolu! Štoper CSKA dao gol sa slomljenom nogom! Sve rešeno u Rusiji, zna se ko gde ide, ko ispada iz lige, a ko će u baraž.

Fudbal 22.05.2017 | 15:45
Dobili Bajern, nosili se sa Mančesterom i ostali bez Evrope!
Kakav obrt. Kakav sunovrat. Pre samo godinu dana borili su se za titulu, jesenas u Ligi šampiona tukli veliki Bajern iz Minhena, pre dva meseca nosili se sa Mančester junajtedom, a od naredne sezone neće biti fudbalera Rostova u evropskim kupovima. Neće, jer je sastav sa Dona zakazao u poslednjoj utakmici prvenstva i sa četvrtog pao na šesto mesto tabele.

Kobnim se ispostavilo poraz od Orenburga u gostima (0:2), pa je na taj način ekipa koju je zimus pojačao Marko Dević (danas sedeo na klupi) i koja je gajila čak ambicije o ponovnom plasmanu u Ligu šampiona ostala i bez drugog UEFA takmilčenja. U završnom kolu Premijer lige, Rostovu je presudio Roman Vorobjov. Najpre je u 52. minutu postigao gol, a u 75. asistirao Sergeju Breevu za trijmf kojim je Orenburg izborio opstanak, iako je uoči poslednje runde bio tek na pretposlednjem mestu i pretila mu je direktna selidba u niži rang.

Veliki kiks Rostova iskoristio je Krasnodar, koji je rutinski slavio protiv otpisanog Toma. Najgori tim lige bio je lak plen za goste, koji su upisali tri boda zahvaljujuči partiji Igora Smolova (dva gola dao, jedan namestio) i tako zgrabio četvrtu ulaznicu za evrokupove. U poslednjem kolu odlučeno je i ko će u Ligu šampiona, zajedno sa prvakom Spartakom. To je doskorašnji vladar, CSKA koji je iskoristio zicer i na svom stadionu raskomadao neubedljivi Anži, sačuvavši drugu poziciju (Zoran Tošić igrao pola sata), tako da ide u kvalifikacije za elitno takmičenje. Na taj način odbijen je nalet Zenita, kome nije vredela pobeda nad Lokomotivom (osvajanjem Kupa Rusije obezbedila LE), pa se mora zadovoljiti plasmanom u Ligu Evrope. Nemanja Pejčinović je igrao ceo meč za domaćina na poziciji štopera, dok je Branislav Ivanović presedeo na klupi.

Posebnost duela CSKA - Anži je da je defanzivac domaćina, Sergej Ignaševič, strelac vodećeg gola, igrao meč iako mu je tokom susreta napukla metatarzalna kost stopala.

Mnogo zanimljivija bila je borba za opstanak. Na kraju, iz lige je osim Toma ispao Krila Sovjetov. Klub iz Samare je na svom terenu poražen od Tereka i moraće u niži rang, dok su pomalo čudnim spletom okolnosti plasman u doigravanje iskoristili Arsenal iz Tule i već pomenuti Orenburg. Posebno je zanimljiva pobeda Arsenala nad nezainteresovanim Spartakom (3:0). Na tom meču centralna fuigura bio je Federiko Ivan Rašić, Argentinac hrvatskih korena, koji je dao dva gola i promašio penal u prvom poluvremenu.

Zbog pravila da tim koji ostvari više pobeda završava na boljoj poziciji, u slučaju istog broja bodova, opstanak je izborio Ural.

U Premijer ligu se, posle jedne godine odustva, vratio Dinamo iz Moskve, promociju je obezbedio i Tosno, dok će u baraž Jenisej i SKA iz Habarovska.

Premijer liga Rusije, 30. kolo

Amkar - Rubin 1:2 (0:2)
/Jovičić 69 - Žonatas 24, Kanunikov 36/

Arsenal Tula - Spartak 3:0 (2:0)
/Rašić 3, 63, Maksimov 24/

CSKA - Anži 4:0 (3:0)
/Ignaševič 17, Vitinjo 24, 38, Šalov 49/

Krila Sovjetov - Terek 1:3 (0:1)
/Bruno 90 pen - Mbengu 37, Mohamadi 56, Balaj 76/

Lokomotiva Moskva - Zenit 0:2 (0:1)
/Kokorin 33, Dani 83/

Orenburg - Rostov 2:0 (0:0)
/Vorobjev 52, Breev 75/

Tom - Krasnodar 1:5 (0:3)
/Sobolev 49 pen - Kleson 17, Smolov 26, 79, Pereira 33, Naldo 71/

Ufa - Ural 1:0 (1:0)
/Fatai 39/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar