Titula u Humskoj - Partizan je šampion!

Crno-beli savladali Mladost iz Lučana (5:0) i sa nova tri boda postali šampioni Srbije! Ovo je 27. titula prvaka države za Partizan koji se sada tako izjednačio sa Crvenom zvezdom po broju trofeja! 

Fudbal 22.05.2017 | 12:15
Titula u Humskoj - Partizan je šampion!
Partizan je šampion Srbije, 27. put u istoriji!

Fudbaleri Marka Nikolića nastavili su niz od 36 utakmica bez poraza u svim takmičenjima, koji je počeo još u septembru, pa su "petardom" nad Mladosti iz Lučana "sačuvali" tri boda prednosti ispred Crvene zvezde, koliko su i imali uoči poslednjeg kola.

Crno-beli su na lidersku poziciju stigli tri runde pre kraja takmičenja i zadržali je do završetka takmičenja i na kraju su osvojili 58 bodova.

Tridesetu pobedu u sezoni protiv Mladosti, pred 26.785 navijača, koji počinju da slave šampionsku titulu u Humskoj, Partizanu su doneli Leonardo (x2), Marko Jevtović, Marko Janković i Nebojša Kosović.

Ovo je osma titula crno-belih u poslednjih deset sezona.

PARTIZAN - MLADOST 5:0 (2:0)

Ekipa Marka Nikolića, koji je ekipu preuzeo u avgustu nakon otkaza Ivanu Tomiću, je u ovom meču odigrala zrelo i motivisano, potpuno je "pretrčala" rivala koji je odigrao vrlo loš meč, pa na kraju mogu da budu i "zadovoljni" time da su primili pet golova, pošto su mogli i više.

Seriju je otvorio Leonardo u 18. minutu nakon "pete" Marka Jankovića, da bi prednost u prvom poluvremenu duplirao i Marko Jevtović "bombom" sa dvadesetak metara.

U 64. minutu je Leonardo završio još jednu odličnu kontru Partizana, i na asistenciju Uroša Đurđevića, stigao do 24. pogotka u Superligi i tako se istovremeno izjednačio sa svojim partnerom iz napada.

Kako nijedan od njih dvojice do kraja meča nije dao gol - podelili su prvo mesto na listi strelaca, ali s obzirom na to da je Uroš Đurđević proveo manje vremena na terenu - on je dobio "zlatnu kopačku".

Do kraja susreta videli smo još nekoliko odličnih kontri Partizana, pogodak Marka Jankovića, ali i još jedan gol sa velike udaljenosti - strelac je bio Nebojša Kosović!



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar