KLS - najava: Zvezda čeka FMP, Partizan na Dorćolu!

U ponedeljak se nastavlja takmičenje u košarkaškoj Superligi Srbije, na programu su dva "mala" beogradska derbija.

Košarka 22.05.2017 | 14:30
KLS - najava: Zvezda čeka FMP, Partizan na Dorćolu!
Pet kola ostalo je do kraja ligaškog dela nacionalnog šampionata, u kome Crvena zvezda i Partizan vode uzbudljivu borbu za prvo mesto i prednost domaćeg terena u plej-ofu, a još četiri tima se manje ili više osnovano nadaju plasmanu u polufinale, što će ujedno biti ulaznica za ABA ligu 2017/18.

Zvezda u "večitom" derbiju nije uspela da odmakne Partizanu dva koraka, već su se crno-beli bodovno izjednačili sa liderom (skor 8-1).

Zato će ekipa Dejana Radonjića biti pod nešto većim psihološkim pritiskom u finišu takmičenja, počev od okršaja sa FMP Železnikom u dvorani "Aleksandar Nikolić" (direktan prenos na TV Arena sport 1).

Zvezda je u prvom "krugu" savladala FMP kao gost čak sa 91:64.

"Nakon poraza u derbiju želimo da osvojimo bodove koji bi nas zadržali na čelu tabele. Biće nam to peti meč ove sezone protiv FMP-a, od koga očekujemo motivisan nastup. Na nama je da im odgovorimo, odigramo našu igru i dođemo do vredne pobede", rekao je Luka Mitrović.

Karte za tribine prodavaće se po ceni od 200 dinara u svim poslovnicama Eventima i na blagajni dvorane.

Partizan iste večeri gostuje sve ambicioznijem Dinamiku, koji je trenutno najozbiljniji konkurent Megi za četvrto mesto.

"Dinamik je u prvoj utakmici (76:66 za Partizan) pokazao da protiv njih ne može da se igra sa pola snage. Imaju previše potencijala, kvaliteta i iskustva za tako nešto", oprezan je šef struke crno-belih Aleksandar Džikić.

On je dodao da će Partizan biti takkički spreman za sve eventualne "zamke" Miroslava Nikolića, po kojima je poznat godinama unazad.

"Nekolicina igrača Dinamika može da igra na više pozicija, što im daje dosta mogućnosti za različite varijante u napadu i u odbrani. Očekujemo i da koriste neke od alternativnih odbrana, spremamo se i za takav scenario".

Najveći "skalp" u dosadašnjem toku Superlige, Dinamik je skinuo Mega Leksu. Nikolić je svestan da će protiv Partizana to uspeti dosta teže.

"Meni je važno samo da odigramo dobro. Partizan je institucija i apsolutni favorit, pitanje je koliko smo u ovom trenutku spremni za takvu utakmicu, jer imamo tri povređena igrača", poručuje popularni "Muta".

Dorćolci će posle tri uzastopna gostovanja ponovo igrati na svom parketu, a suprotno uobičajenoj praksi - ulaz neće biti slobodan.

Mega posle pobede nad FMP-om gostuje Vršcu, koji uprkos lošem plasmanu i skoru 1-8, sigurno ima kvalitet da napravi iznenađenje i dodatno "zakuva" borbu za prva četiri mesta.

Borac u Čačku nesumnjivo očekuje pobedu nad Spartakom, kojom bi ostao u trci za plej-of i ABA ligu, makar i u ulozi autsajdera.

PAROVI 10. KOLA:

Crvena zvezda - FMP Železnik 18.00
Vršac - Mega Leks 18.00
Dinamik - Partizan 19.00
Borac - Spartak 19.30

TABELA: Zvezda 8-1, Partizan 8-1, FMP 6-3, Mega 5-4, Dinamik 4-5, Borac 3-6, Vršac 1-8, Spartak 1-8.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar