ITA: Juve slavi Skudeto!

Pobjedom nad Krotoneom Juventus osvojio šampionsku titulu, šestu uzastopnu u Seriji A.  Inter pregazio Lacio, navijači otišli na večeru! Navijači Intera napustili Olimpijski stadion u Rimu i propustili veliki preokret svog kluba protiv Lacija.

Fudbal 22.05.2017 | 11:30
ITA: Juve slavi Skudeto!
Juventus je novi-stari šampion Italije.

Ekipa Masimilijana Alegrija savladala je u nedjelju Krotone 3:0 i kolo prije kraja stigla do četiri boda prednosti nad Romom i šampionske titule.

Maestralni Juve poslije trofeja u Kupu Italije osvojio je i Skudeto, svoj 33. u istoriji, iako svi u Torinu slave 35. trofej, jer računaju i dva koja su im oduzeta zbog afere Kalčopoli.

Juve je tako upisao i drugu “recku”, a 3. juna na Milenijum stadionu u Kardifu igraće finale Lige šampiona protiv Real Madrida i pokušati da osvoji toliko željenu “tripletu”.

Krotone je uprkos činjenici da su mu očajnički potrebni bodovi za opstanak bio lak zalogaj za “Staru Damu” koja je pitanje pobjednika riješila već u prvom poluvremenu golovima Mandžukića i Dibale, a onda rutinski završila meč, čuvajući snagu za finale Lige šampiona.

Mario Mandžukić načeo je Krotone u 13. minutu nakon centaršuta sa desne strane i tako sam sebi uručio poklon na svoj 31. rođendan.

Na 2:0 povisio je Dibala u 39. minutu prelijepim pogotkom iz slobodnog udarca. Bio je to deseti gol Argentinca u sezoni u sezoni.

Tačku na “i” stavio je Aleks Sandro u 83. minutu udarcem glavom poslije kornera. Uprkos intervenciji Kordaza, lopta je iza njegovih leđa ipak prešla liniju, što je potvrdila i gol-tehnologija.



Krotone se uprkos porazu od Juventusa još nije oprostio od Serije A, jer je Empoli poražen od Atalante 0:1 i ostao je na samo bod prednosti ispred Krotonea.  

O putniku u Seriju B pored već prežaljenih Palerma i Peskare odlučivatće naredno kolo u kojem će Krotone dočekati Lacio, a Empoli gostovati kod Palerma.

Đenova je i teoretski obezbijedila opstanak pobjedom 2:1 nad Torinom. Počasni pogodak za ekipu Siniše Mihajlovića u pretposljednjem minutu susreta postigao je srpski internacionalac Adem Ljajić.

Milan je u nedjelju savladao Bolonju rezultatom 3:0 i sezonu će završiti na šestom mjestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Direktan plasman u grupnu fazu ovog takmičenja obezbijedili su Lacio i Atalanta, a Roma i Napoli će pored Juventusa u Ligu šampiona, odnosno kvalifikacije.

Najubjedljiviju pobjedu ove nedjelje slavio je Sasuolo koji je sa 6:2 na svom terenu savladao Kaljari.

Inter je pobijedio!

Poslije dva mjeseca i osam kola Inter je konačno upisao tri boda pobjedom 3:1 protiv Lacija na Olimpijskom stadionu u Rimu.

Lacio je poveo golom Keite iz penala, igrao dobro na početku meča i činilo se da će ovaj meč biti preslikana sezona Serije A koju će “nebesko plavi” završiti u Ligi Evrope, a Inter daleko od vrha i evropskih takmičenja.

Keita je precizno izveo penal u 18. minutu, dosuđen nakon što je Felipea Andersona oborio Muriljo koji se tom prilikom i povrijedio pa je morao da bude zamijenjen.

Lacio, u čijim redovima su od starta bili Sergej Milinković Savić i Senad Lulić kontrolisao je igru, a navijači Intera nakon 25 minuta igre još jednom su poručili da momci u crno-plavim dresovima ne zaslužuju da navijaju za njih.

Protekle nedjelje napustili su tribune protiv Sasuola i otišli na ručak, ovog puta uradili su isto i vjerovatno otišli na večeru.

A samo par minuta uslijedilo je ono što su čekali više od dva mjeseca.

Inter se konačno trznuo i zaigrao kako dolikuje i u 31. Minutu stiglo je izjednačenje. Perišić je glavom loptu proslijedio u peterac do Androlija koji je postigao svoj prvi gol poslije tri godine.

Već u 37. Minutu na semaforu je stajalo 1:2!

Kandreva je s desnog boke uputio loptu u peterac, a defanzivac Lacija Hut je želeći da izblokira centaršut skrenuo loptu u svoju mrežu.

Napadač Lacija Ćiro Imobile i na ovoj utakmici imao je nekoliko dobrih šansa, ali ni večeras nije pogodio mrežu. Ovog puta pogodio je prečku.

Potpuni potop Lacija krenuo je u 66. minutu kada je Keita zaradio drugi žuti i automatski crveni karton zbog simuliranja jedanaesterca, a nastavljen je pogotkom Edera za 3:1 osam minuta kasnije.

Borba na terenu olimpika u finišu meča se potpuno rasplamsala, a u svemu tome najdeblji krja izvukao je Senad Lulić koji je zbog oštrog starta u 78. minutu takođe zaradio drugi žuti karton i morao prije kraja meča u svlačionicu.

Inter je ovom pobjedom prekinuo seriju od četiri poraza i zbog bolje gol razlike pretekao Fiorentinu na sedmom mjestu.

SERIJA A - 37. KOLO:

Empoli - Atalanta 0:1 (0:1)

/Gomez 13/

Milan – Bolonja 3:0 (0:0)

/Delofeu 69, Honda 73, Lapadula 90+1/

Sasuolo – Kaljari 6:2 (4:0)

/Manjaneli 7, Berardi 12, Politano 13, Sensi 34, Jemelo 56 – Sau 25, Jonita 60/

Juventus – Krotone 3:0 (2:0)

/Mandžukić 13, Dibala 39, Aleks Sandro 83/

Udineze - Sampdorija1:1 (1:0)

/Tero 5 – Murijel 64 penal/

Đenova – Torino 2:1 (1:0)

/Rigoni 32, Simeone 54 – Ljajić 89/

Lacio - Inter 1:3 (1:2)

/Keita 18 penal – Andreoli 31, Hut 37 autogol, Eder 74/

Odigrano u subotu:

Kjevo - Roma3:5 (2:2)
/Kastro 15, Ingleze 37, 86 - El Šaravi 28, 58, Salah 42, 77, Džeko 84/

Napoli - Fiorentina4:1 (2:0)
/Kulibali 8, Insinje 36, Mertens 57, 64 - Iličić 60/

U ponedjeljak:

Peskara - Palermo (20:45)

TABELA: Juventus 88, Roma 84, Napoli 83, Lacio 70, Atalanta 69, Milan 63, Inter 59, Fiorentina 59,Torino 50, Sampdorija 48, Sasuolo 46, Udineze 45, Kaljari 44, Kjevo 43, Bolonja 41, Đenova 36, Empoli 32, Krotone 31, Palermo (-1) 23, Peskara (-1) 14.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar