Kapiten, lider, legenda...!

Džon Teri je odigrao svoj poslednji meč za Čelsi. Da li i u karijeri? Saznaćemo uskoro. . . Veoma emotivno popodne na "Bridžu".  "Plavci" ostali bez legende, Teri se oprostio! Štoper londonskog Čelsija Džon Teri odigrao je svoj poslednji meč na Stamford Bridžu posle 17 godina kao deo prvog tima.

Fudbal 22.05.2017 | 23:00
Kapiten, lider, legenda...!
"Kapiten, lider, legenda!"

Ovaj transparent posvežen Džonu Teriju već godinama, čini se i jače od decenije, donose navijači Čelsija na "Bridž" i to dovoljno govori koliko obožavaju čoveka koji je za ovaj klub debitovao još 1998. godine, a danas, 21. maja 2017. godine igra svoj poslednji meč za "plavce".

Da li i u karijeri? Saznaćemo uskoro...

Džon Teri je počeo meč protiv Sanderlenda i napustio igru u 26. minutu, što je i njegov broj na dresu. Saigrači su mu napravili "špalir", pozdravio se sa svima, dobio ogroman aplauz, a onda ustupio mesto Gariju Kejhilu i - očekivano i sasvim normalno - nije mogao da zadrži suze.

Teri je na utakmici protiv Sanderlenda zamenjen u 26. minutu u čast broja koji je dugo nosio na leđima. Na terenu ga je zamenio Geri Kejhil.

Čelsi je ostao bez kapitena koji poslednjom utakmicom među "Plavcima" ne završava i karijeru u fudbalu.

Na tribinama stadiona je istaknut veliki transparent sa natpisom "Hvala ti za sve" , dok su navijači skandirali "Osvojio je sve". Teri se pozdravio sa saigračima, a dok je izlazio ispraćen je ovacijama.

Aplaudirali su mu i igrači Sanderlenda sa kojim je Čelsi u tom trenutku igrao 1:1.

Teri se na travu Stamford Bridža vratio još jednom, da podigne pehar namenjen prvaku Engleske.

Teri je u Čelsi stigao sa 14 godina, a tridesetsedmogodišnji kapiten "Plavaca" je najuspešniji u istoriji kluba. Debitovao je 1998. za prvi tim i u njemu se ustalio dve godine kasnije.

Osvojio je pet titula u Premijer ligi, isto toliko FA kupova s tim što ima priliku za šesti, tri Liga kupa, dva komjuniti šilda Ligu šampiona i Ligu Evrope.

Odigrao je 717 utakmica u svim takmičenjima za Čelsi, postigao 67 golova, a podigao je i 17 trofeja!

Čelsi će ove sezone imati priliku i da "prigrabi" još jedan FA Kup, i da Teri tako dođe do 18 trofeja sa ovim londonskim klubom, ali najverovatnije on tada neće biti u sastavu.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar