Rampa za Evroligaše – ko će igrati za Srbiju?!

Ukoliko se obistine namere Evrolige i igrači iz takmičenja budu sprečeni da nastupaju za reprezentacije, ko će predstavljati Srbiju u kvalifikacijama za SP?

Košarka 21.05.2017 | 22:45
Rampa za Evroligaše – ko će igrati za Srbiju?!
Nosioci igre vicešampiona sveta i Olimpijskih igara su mahom igrači iz evroligaških klubova, među kojima je nekoliko njih i iz Crvene zvezde.

Ako Bertomeu ostvari svoju zamisao i spreči košarkaše iz svog takmičenja da nastupaju za reprezentacije tokom novih termina FIBA, onda za Srbiju između ostalih neće moći da igraju Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić, Nemanja Nedović, Miroslav Raduljica...

Ako se tome dodaju i igrači iz NBA lige, koja planira da spreči nastupe američkih košarkaša iz svog takmičenja u kvalifikacijama, što bi ekipe mogle da primene i za strance iz svojih redova, onda će selektor Srbije morati da bira ne drugi, nego treći tim.

Osim već navedenih igrača iz EL, te naših NBA zvezda Nikole Jokića, Nemanje Bjelice, Bobana Marjanovića i verovatno Radeta Zagorca, za nacionalni tim neće moći da igraju još Milan Mačvan (Emporio Armani), Dejan Musli (Unikaha), Nikola Milutinov (Olimpijakos), te aktuelni igrači Zvezde Stefan Jović, Marko Simonović, Ognjen Kuzmić, Marko Gudurić, Branko Lazić, Luka Mitrović, Nemanja Dangubić, Boriša Simanić.

Njih će morati da zamene igrači iz drugih klubova, a svojim igrama u tekućoj sezoni izdvajaju se košarkaši Vladimir Štimac (Bešiktaš), Dragan Milosavljević (Alba), Ivan Paunić (Fuenlabrada), Vladimir Lučić (Bajern), Nikola Janković (Olimpija), te igrači Partizana Stefan Birčević, Vanja Marinković, Uroš Luković, Mihajlo Andrić, Đorđe Majstorović, Branislav Ratkovica, Stefan Pot i momci iz Mega Leksa Nikola Rebić, Ognjen Jaramaz, Marko Tejić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar