Šarapova o Vimbldonu: Neću pozivnicu, idem sama!

Ruskinja će lično pokušati da se izbori za mesto u glavnom žrebu prestižnog turnira.

Tenis 21.05.2017 | 21:30
Šarapova o Vimbldonu: Neću pozivnicu, idem sama!
Za Birmingem je dobila pozivnicu, na Vimbldon će pokušati da "uđe" svojim trudom i naporom.

Marija Šarapova izaziva veliku pažnju uoči svakog turnira na kojem se pojavi (ili se NE pojavi) od kada se vratila posle suspenzije. Uoči Vimbldona, spekulisalo se da li će joj organizatori tog turnira uručiti "vajld kard", ali za tim neće biti potrebe, jer je Ruskinja odlučila da učestvuje u kvalifikacijama.

"S obzirom na to da mi je posle prva tri turnira popravljeno stanje na rang listi, učestvovaću i u kvalifikacijama za Vimbldon u Rohamptonu i neću tražiti 'vald kard' za glavni žreb", objavila je šampionka najprestižnijeg grend slem turnira iz 2004. godine.

Podsetimo. Šarapova se vratila u aprilu na teren, posle 15 meseci zabrane nastupa zbog "pada" na doping testu.

Ranije ove nedelje, ona je tražila i pozivnicu za Rolan Garos, ali je nije dobila. Njen trenutni "renking" je 211. mesto, a u ponedeljak će se vratiti među najboljih 200, iako se prinudno povukla sa meča drugog kola u Rimu.

"Već sam krenula na terapije zbog te povrede i počeću pripreme što je pre moguće", napisala je Šarapova na svom sajtu.

Od kada se vratila tenisu, osvajačica svih najvećih turnira iskoristila je tri pozivnice.

U Štutgartu je posle tri trijumfa došla do polufinala i izgubila od Kristine Mladenović, potom je u Madridu pobedila Mirjanu Lučić Baroni, pa izgubila od Eženi Bušar, Kanađanke koja je rekla da je Šarapova "varalica" i da je zaslužila doživotnu kaznu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar