Lekcija legende: Misliš da je košarka najvažnija?!

Iznenađen pitanjem novinara, trener Žalgirisa i legenda litvanske konferencije održao je emotivan govor na temu prioriteta u životu. "To nisu ni sport, ni pobede, ni titule. . . Shvatićeš!", poručio je Šaras.

Košarka 21.05.2017 | 19:00
Lekcija legende: Misliš da je košarka najvažnija?!
Još jedna maratonski iscrpljujuća košarkaška sezona privodi se kraju i u Litvaniji, gde su u toku polufinalne serije plej-ofa.

Košarkaši Žalgirisa, branioci tamošnje titule, poveli su protiv Neptunasa 2:0 i još dva uspeha odvešće ih u finale, gde će igrati sa boljim iz polufinala Lijetuvos Ritas - Lijetkabelis (1:1).

Ipak, glasnije od trijumfa Žalgirisa u drugoj utakmici odjeknula je konferencija za novinare njegovog trenera, legende litvanske i evropske košarke Šarunasa Jasikevičijusa, održana u petak.

Popularni "Šaras" upitan je pred kamerama i diktafonima za odsustvo svog igrača, Brazilca Avgusta Lime, kome je dao dane odsustva da bi prisustvovao porođaju supruge.

Novinarsko pitanje glasilo je: "Treneru, šta mislite o tome što je Avgusto Lima otišao usred serije da prisustvuje rođenju deteta?"

Iznenađeni Jasikevičijus odgovorio je:

- "Šta mislim o tome? Pa, ja sam mu i dozvolio".

Novinar je uzvratio: "Ali, da li je normalno da igrač napusti tim u toku polufinala?",

Trener je opet odgovorio kontrapitanjem:

"Da li imate decu? Kada budete imali decu, mladiću, onda ćete shvatiti. Zato što je to maksimum ljudskog iskustva... Zaista vam je dobro pitanje", zastao je Jasikevičijus, pa zapitao glasnijim tonom:

"Da li mislite da je košarka najvažnija stvar na svetu?"

- "Ne, ali polufinale je...", glasio je odgovor.

- "Polufinale? Kome je ono bitno?"

- "Timu...", branio se novinar.

- "Timu? Kom timu? Da li ste videli broj navijača na tribinama? Važno je? Kada budete videti svoje prvo dete, onda ćete shvatiti šta je najvažnija stvar u životu. Dođite tada i pričaćemo ponovo, jer ništa ne može da bude veličanstvenije od rođenja deteta. Verujte mi. Nisu to ni titule, ni bilo šta drugo. Avgusto Lima je trenutno u raju. Zaista sam srećan zbog njega", dodao je Jasikevičijus.

Pogledajte ovaj dijalog.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar