Džejms još jednom stigao i prestigao Džordana!

Tokom NBA sezone, nema previše večeri u kojima Lebron Džejms ne postavi, izjednači ili se barem približi nekom od rekorda koji su u vlasništvu velikana košarke.

Košarka 20.05.2017 | 16:45
Džejms još jednom stigao i prestigao Džordana!
Izuzetak nije bila ni prošla noć pošto je 'Kralj' još jednom predvodio Klivlend Kavalirse u deklasiranju Boston Seltiksa (130:86), za vođstvo u finalu Istoka 2-0.

Bron je u laganom ritmu, za 32 minuta na parketu, upisao 30 poena (8/12 za dva, 4/6 za tri), sedam skokova, četiri asistencije, četiri ukradene i tri blokade.

Zahvaljujući košgeterskom učinku izjednačio se sa Majklom Džordnom po još jednom parametru, pošto mu je ovo bila osma uzastopna utakmica u kojoj je imao najmanje 30 poena u doigravanju, a do kraja sezone imaće priliku i da nadmaši rekordera, legendu Los Anđeles Lejkersa Eldžina Bejlora – koji je stao na 11 takvih susreta.

Istovremeno, Lebron je pretekao 'Njegovo leteće visočanstvo' po broju ukradenih lopti u plej-ofu, sa 377 sada ima jednu više od Majkla, dok je ispred njega samo još Skoti Pipen sa 395 krađa.

Kako sada stoje stvari, imajući u vidu i da Golden Stejt Voriorsi vode u finalu Zapada protiv San Antonio Sparsa (2-0), nije nemoguće da po prvi put u istoriji gledamo velliko finale sa dva tima koja su tu stigla bez ijednog izgubljenog meča.

Ukoliko se to obistini gledaćemo reprizu finala od prošle i pretprošle godine, i nadati se da ćemo ponovo uživati u najautentičnijoj drami u svetu sporta – sedmoj utakmici.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar