Gospodin INSTITUCIJA!

Željko Obradović u nedelju juri devetu šampionsku titulu u Evroligi!

Košarka 20.05.2017 | 19:00
Gospodin INSTITUCIJA!
Hoćeš uspeh? Pozovi Željka Obradovića.

Valjda je svima postalo jasno da sjajni Čačanin bolje od drugih zna šifru za osvajanje Evrolige, trofeja na koji se toliko navikao za sve ove godine bavljenja trenerskim poslom. Prošle godine u Berlinu stao je na poslednjem stepeniku, pred sjajnim timom CSKA u produžetku, ali taj neuspeh nije obeshrabrio ni njega, a ni rukovodstvo Fenerbahčea.

Izgleda da je Srbin ove sezone odlično tempirao formu svog tima, a kako igra pred svojom publikom u Istanbulu, lako bi moglo da se desi da ga u nedelju uveče gledamo ponovo na tronu ovenčanog devetom titulom šampiona Evrope.

Preduslovi su ispunjeni, dva favorita (CSKA i Real) su već ispali, ostaje samo da istanbulski tim napravi poslednji korak i preko Olimpijakosa se domogne pehara.

"Igramo sa sjajnim timom. Olimpijakos uspeva da ostane u igri čak i kada deluje kao nokautiran. Krasi ih dobar timski duh i iskustvo. Biće teško, ali se nadam da će nedelja biti lepo veče za sve navijače Fenerbahčea", izjavio je večeras oprezni Željko Obradović.

Ima Srbin dosta iskustva sa ovakvim situacijama, dovljno da zna da ništa nije gotovo. Ali, ima i strašan tim, favorita u velikom finalu i publiku koji će ga nositi do novog uspeha u dvorani Sinan Erdem. Obradoviću će ovo biti 11. finale Evrolige, a do sada je u deset navrata čak osam puta izlazio kao pobednik iz okršaja za trofej.

Sasvim dovoljno da konstatujemo aksiom - Gospodin Institucija. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar