Pao poljoprivredni avion u Apatinu

Poljoprivredni avion kojim je upravljao pilot Radovan Šegrt (65) iz Novog Sada srušio se juče oko 13 sati u Apatinu kod Ribareva tokom prskanja pšenice u poljoprivrednom preduzeću "Delta Agrar". Pilot na sreću nije povređen a uzrok pada aviona tipa Dromader vlasništvo Avio kluba iz Zrenjanina je kvar na motoru, prenosi "Radio Dunav".

Srbija 19.05.2017 | 20:05
Pao poljoprivredni avion u Apatinu
Prema rečima pilota, Radovana Šegrta nesreća se dogodila na kraju aviotretmana koji je obavljan na parceli 206 uz Lovačku šumu kod Ribareva.

- Na samoj parceli koju smo tretirali nalazi se i komad šume koji je neophodno nadletati kako bi se obavilo prskanje. U poslednjem naletu, kada sam krenuo podizati letelicu došlo je do gašenja motora. Umesto uletanja u krošnje uspeo sam avion usmeriti na susednu oranicu, ali nakon izbegavanja stabala i kanala jedan od točkova je uleteo u mekano tlo što je izazvalo prevrtanje - kaže Šegrt i dodaje da je brzina kojom je padao bila oko 100 kilometara na čas.

Iako okrenut naglavačke, uz lakše povrede ruke i vrata, Šegrt je uspeo da napusti letelicu kako bi dočekao dolazak pomoći. Ovaj iskusni pilot kaže da je tokom svoje dugogodišnje karijere imao nekoliko manjih incidenata i da je veoma srećan što je u ovoj nezgodi uspeo da izbegne uletanje u šumu za koju veruje da sigurno ne bi preživeo.

Materijalna šteta na letelici se još utvrđuje i ona će u narednim danima biti transportovana u delovima za Novi Sad. Uviđaj su izvršili policijski službenici u pratnji javnog tužioca a o događaju je obavešten Centar za utvrđivanje nesreća u saobraćaju u Beogradu čiji je će inspektor u narednom periodu utvrditi tačan uzrok pada letelice, javlja "Radio Dunav".

(Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

opet

19.05.2017 18:14

Pa zar jos jedan pao.

ODGOVORITE
Name

Ko shvatio ko ne shvatio

20.05.2017 09:25

Srbi su u 13tom vijeku jeli zlatnim kasikama.

ODGOVORITE