Video: Dva Srbina u Istanbulu... Zvuči poznato?

Pre 25 godina bio je Aleksandar Đorđević. Da li će ovog puta biti Bogdan Bogdanović?

Košarka 19.05.2017 | 17:15
Video: Dva Srbina u Istanbulu... Zvuči poznato?
Jedan grad, dva Srbina. Prošlo je 25 godina od istorijske trojke Aleksandra Saše Đorđevića u Istanbulu. I deluje da sada postoji jeziva šansa da se istorija ponovi.

Ovog vikenda bi mogla da se obistini jedna od najspektakularnijih košarkaških priča. Tu su dvojica protagonista. Jedan od njih je srpska košarkaška legenda. Drugi će se verovatno pojaviti kada bude pravo vreme. Vreme, mesto, godine, talenat... Scena je spremna za istoriju.

Istanbul 1992... Aleksandar Đorđević, kapiten Partizana, bio je na Fajnal foru Evrolige sa trenerom Željkom Obradovićem. Partizan je bio najmlađi tim na turniru, a došao je do tamo igrajući domaće utakmice u Fuenlabradi. Razlog svi znamo i ne želimo da ga se podsećamo. U Španiji je bio praktično nepobediv (samo jedan poraz).

Crno-beli su pobedili Filips Milano u polufinalu (82:75), a u finalu je pao Huventud (71:70). Aleksandar Đorđević bio je na samo nekoliko meseci od punih 25 godina. I tada je postao ikona šutem i trojkom u poslednjoj sekundi. Mnogi za taj potez veruju da je urezan u istoriju ne samo košarke, već evropskog sporta.



Đorđević je kasnije rekao da je sanjao o toj tituli, zamišljao sebe kako sleće avionom u Beograd i nosi trofej prvaka Evrope.

Danas, 25 godina kasnije, još jedan izdanak Partizanove škole sanja da će domoći vrha Evrope pod trenerskom palicom Željka Obradovića. To je Bogdan Bogdanović. Momak kome nedostaje par meseci da napuni 25 godina.

Zvuči poznato?

Poslušajmo njegove reči.

"Sanjam da postanem šampion Evrolige otkako sam prvog dana došao u Fenerbahče". I ovo zvuči poznato?

Ako već tražimo priču o slavi i čudima, onda je najbolje da je potražimo sa korenima u bivšoj Jugoslaviji. Najbolje - Srbiji. I da se odigrava u čudesnom gradu Istanbulu.

"Nisam razmišljao o tome. To je fenomenalna koincidencija zapravo. Bilo bi fenomenalno kada bi se stvarno i dogodilo! Ali, još je rano da razmišljam o finalu. Prvo moramo da mislimo o Realu", rekao je Bogdanović za Eurohups.

Posle 25 godina gledaćemo Bogdana, momka kome par meseci nedostaje da dođe do 25. rođendana. Gledaćemo ga u Istanbulu.

Zvuči poznato?

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar