Šarapova nije uplakana: Neće u Pariz, ali će u...

. . . Birmingem, jer su organizatori tog turnira dali specijalnu pozivnicu.

Tenis 20.05.2017 | 22:15
Šarapova nije uplakana: Neće u Pariz, ali će u...
Marija Šarapova predala je meč u Rimu zbog povrede, nekoliko sati nakon što je i zvanično objavljeno da su organizatori Rolan Garosa odlučili da joj ne daju specijalnu pozivnicu ni za kvalifikacije, ni za glavni žreb ove godine.

Ruskinja je trenutno 211. na WTA listi, pa je morala da zatraži "vajld" kartu za učešće na drugog grend slemu sezone, nakon što se nedavno vratila na teren posle isteka 15-mesečne suspenzije koja joj je određena zbog korišćenja nedozvoljenih medicinskih sredstava.

Predsednik Teniske federacije Francuske obrazložio je da je korišćenje dopinga jedini razlog zbog kojeg su odbili da joj daju specijalnu pozivnicu.

I dok su mnogi teniseri likovali zbog te odluke, upravo oni koji su posle njegog povratka na teren kritikovali organizatore turnira koji joj olako daju pozivnice, Šarapova se oglasila i saopštila da je jaka.

"Ukoliko je nešto tako potrebno da bih ponovo ustala, onda sam u tome skroz, svaki dan. Ničije reči, igre i akcije neće me sprečiti da ostvarim snove. A imam ih mnogo", napisala je na Twitteru Šarapova.

Nakon nepovoljnih vesti iz Francuske, stigle su mnogo bolje iz Engleske.

Ruskinja je tražila pozivnicu za nastup na turniru u Birmingemu, koji je osvajala 2004. i 2005. godine, i organizatori tog turnira su joj odobrili. Taj turnir biće odigran od 19. do 25. juna.

"Doneli smo odluku koja nije bila laka i neće se svi složiti sa njom. Neki će možda dovoditi u pitanje moralni aspekt ovakve odluke, ali mi ne. Marija je napravila grešku koju mi ne praštamo, ali ona je platila kaznu odsluživši 15-mesečnu suspenziju i sada može da se vrati tenisu. Odluku je bilo teško doneti, ali shodno tome da su joj već neki orgnizatori turnira izašli u susret pre nas, i mi smo joj odobrili specijlanu pozivnicu jer smatramo da je to dobro za Birmingem, da naši navijači mogu da je vide uživo na delu", obrazložio je odluku Majkl Dauni, čelnik turnira u Birmingemu.

"Vajld" karta za Birmingem bi, prema oceni britanskih medija, mogla da izazove dodatni pritisak organizatorima Vimbldona, koji bi do 20. juna trebalo da saopšte kojim će igračima dodeliti specijalne pozivnice za turnir ove godine.

Marija Šarapova je osvojila 2004. godine trofej na Vimbldonu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar