Novak: I oni koji ne igraju dobro mogu do titule na Garosu!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da loša forma pred Grend slemove ne mora uvek da znači da će neki igrač odigrati slabo na najvećim turnirima.

Tenis 19.05.2017 | 14:00
Novak: I oni koji ne igraju dobro mogu do titule na Garosu!
Đoković je posle plasmana u četvrtfinale Mastersa u Rimu (pobeda nad Bautistom Agutom sa dva puta po 6:4) govorio o favoritima na predstojećem Rolan Garosu i istakao da se nikada ne zna ko može da zablista.

“Ne postoji pravilo kada je reč o tome ko igra dobro, a ko ne pre Rolan Garosa. Po tome se ne može predvideti rezultat. U većini slučajeva, određeni igrač koji je u dobroj formi pred Grend slem i koji osvaja turnire jeste favorit za titulu, posebno ako je u pitanju Rafa na šljaci”, rekao je Đoković.

Novak zna da će svi najbolji teniseri tempirati formu baš za Otvoreno prvenstvo Francuske.

“U prošlosti smo videli, na primer Stana Vavrinku, koji nije bio previše konstantan na velikim turnirima, a onda bi došao na Grend slem i igrao neverovatan tenis. Četiri najveća turnira bude taj posebni motiv u vama – mnogo igrači shvataju veličinu Grend slema i cilj im je da budu na vrhuncu u tom trenutku”.

On je naveo da je drugačiji format takmičenja izuzetno važan u ovim trenucima.

“Igra se svaki drugi dan na tri dobijena seta i to vam daje više vremena za oporavak. U redu, na ostalim turnirima se igra u dva dobijena seta, ali mečeve imate iz dana u dan, što je veoma naporno za telo i um. Očekuje se od nekih igrača da baš je najpotrebnije igraju najbolji tenis, a to je sigurno na Grend slemovima. Ne bih bio iznenađen da vidim Vavrinku ili Marija da igraju na veoma visokom nivou u Parizu jer sam siguran da im je to cilj”, zaključio je Đoković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar