Rim: Novak vjeruje da se "popravlja", slijedi Del Potro!

Srpski teniser Novak Đoković oseća da postoji napredak u njegovoj igri u poslednje dve nedelje i to će pokušati da dokaže u četvrtfinalu Rima protiv Huana Martina Del Potra.

Tenis 19.05.2017 | 09:30
Rim: Novak vjeruje da se "popravlja", slijedi Del Potro!
Dve sigurne partije Novaka Đokovića u Rimu donele su osmeh na lice njegovih navijača.

Srpski teniser je odigrao dva vrlo dobra meča protiv Alježa Bedena i Roberta Bautiste Aguta koje je dobijao u dva seta, bez prevelikih oscilacija u igri, a pravi test forme imaće u četvrtfinalu protiv Huana Martina Del Potra koji takođe želi povratak u formu.

Kao i prethodne dve nedelje - glavna tema za medije je "novi trener".

Za sada nije poznato ko će naslediti Marjana Vajda, i ostale članove stručnog štaba, a za sada Novak Đoković ne želi da govori na tu temu, pa se novinari zadovoljavaju pričom o rastanku sa dugogodišnjim trenerom.

"Znam da je za sve bilo šokantno, ali mi smo sarađivali deset godina i oni se osećaju umorno zbog toliko putovanja. Nisam ja taj koji je prekinuo saradnju sa njima - nego smo se zajedno dogovorili da je to najbolje za obe strane", još jednom je ponovio Novak Đoković i dodao da ovo neće uticati na prijateljske odnose koje ima sa njima.

Drugi teniser sveta kazao je i da se fizički sve bolje oseća.

"Popravljam se i iskreno mislim da mi je ovaj meč bio jedan od najboljih na šljaci, ali i uopšte u ovoj sezoni. Došao je u pravom trenutku, u četvrtfinalu sam Rima, a to je važno pred Rolan Garos", kazao je Đoković koji je prethodno igrao četvrtfinale Monte Karla i polufinale Madrida.

Sigurno da bi titula podigla samopouzdanje Novaka Đokovića.

U ovoj sezoni je slavio samo u Dohi, ali na tom putu će prvo morati da izbaci Huana Martina Del Potra, dok ga na putu do finala verovatno čeka i Rafael Nadal.

"Znam da ovih nekoliko meseci nije bilo onako kako sam želeo, ali tako je kako je. Morao sam da se izborim sa takvom situacijom i sada se osećam bolje na terenu. Imam više samopouzdanja kada udarim lopticu", zaključio je Novak Đoković.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

F BiH

19.05.2017 08:00

I tvoje izlapilo

ODGOVORITE
Name

BL.

19.05.2017 08:01

Jesi dugo i trajo,nema sta.

ODGOVORITE
Name

nn

19.05.2017 08:36

Vidjećemo čije je prošlo.

ODGOVORITE