Partizan - C. Zvezda 78:77, reakcije...

Ekipa Partizana pobedila je Crvenu zvezdu 78:77 u devetom kolu Košarkaške lige Srbije, a krilni centar Partizana Stefan Birčević nije krio optimizam.  Simonović: Zasluženo su pobedili, stvarno smo previše penala promašili! “Učinilo mi se da su se malo zbunili u poslednjem napadu. . . “, komentariše krilo Crvene zvezde.  Radonjić: Ne smemo da dozvolimo da sada sve padne u vodu. . .  Luka Mitrović: Napravili smo veliki broj gluposti. . .  Džikić: Važno je da igrači shvate da možemo da igramo. . .  "Da se razumemo, poslednji napad nije nešto što posebno radimo na treninzima. Ali ispostavilo se da je prošlo na kraju". . . !

Košarka 18.05.2017 | 22:45
Partizan - C. Zvezda 78:77, reakcije...
Crno-beli su u "večitom" derbiju slavili košem Novice Veličkovića u poslednjoj sekundi utakmice i tako se izjednačili na tabeli domaćeg šampionata.

"Moram da napomenem da smo imali lose početke u prvoj i drugoj četvrtini, ali smo borbom i požrtvovanošću uspeli da uhvatimo prikljucak u četvrtoj deonici", rekao je Birčević, a potom i dodao.

"Moramo da ostanemo na ovom jednom porazu i što da bolje se spremimo za ple-jof. Nije tajna, želimo jos tri pobede protiv Zvezde i to je to", zaključio je reprezentativac Srbije.

Košem Novice Veličkovića u poslednjoj sekundi, Partizan je šokirao Crvenu zvezdu mts i pobedio je u utakmici u kojoj je vodila više od 39 minuta!

"Flouterom" kapitena crno-belih, ekipa Aleksandra Džikića drugi put je ove sezone savladala "večitog" rivala i dala dodatni žar borbi za prvo mesto, u kojoj Zvezda sada vodi samo zbog bolje koš razlike u međusobnim mečevima.

Posle utakmice, krilni centar Partizana Stefan Birčević govorio je o momentima odluke.

"Džile je doneo ispravnu odluku kada je odlučio da 11 sekundi pre kraja pravi faul. To je tražio na tajm-autu, a posle smo imali i malo sreće zbog načina na koji je lopta došla do Baneta (Ratkovice). On je reagovao ispravno, dodao je Novici, a on je sjajno bacio 'pogačicu'. Nije to bio nimalo lak šut i mislim da mu se 'vratilo' zbog prethodne situacije, kada je posle ofanzivnog skoka dobio ogrebotinu na oku", rekao je reprezentativna "četvorka".

Birčević zbog ličnih grešaka nije bio na parketu u finišu.

"Krivo mi je što nisam uspeo da završim utakmicu, jako sam brzo dobio tri faula, za neka tri-četiri minuta i ne znam šta je tu bilo, ali nezgodna su bila poslednja tri-četiri minuta. Bitno je da smo pobedili i da idemo uzdignute glave napred", dodao je Birčević.

Partizan je ostvario jednu od najvećih pobeda ove sezone, srušio je favorizovanu Crvenu zvezdu i Aleksandar Džikić ne može da bude nezadovoljan. Navijači crno-belih posebno likuju zbog načina na koji je trijumf ostvaren - koš u poslednjoj sekundi - ali iskusni strateg ne pridaje tome veliki značaj...

“Postigli smo taj koš, koji je bio prvo naše vođstvo... Istina je, nije nam prvi put ove godine, ali pobedili smo velikog protivnika. To je za nas važno, osigurali smo učešće u ABA ligi i skinuli to sa dnevnog reda obaveza. Mislim da je ta neka kontrola naše igre u napadu bila solidna, za 30 minuta smo imali svega dve izgubljene lopte, što je bilo izuzetno važno. U poslednjih pet minuta smo dali 17 poena”.

Dileme nema, faul nad Gudurićem bio je planiran. Bio je deo taktike koju je Džikić na tajm-autu osmislio...

“Govorili smo o tome... Odluka je doneta da pravimo faul i pričali smo o tom napadu. Otvorilo se, Novica je bio sam... Da se razumemo, to nije nešto što posebno radimo na treninzima. Ispostavilo se da je prošlo na kraju. Generalno, nama je važno da vidimo da možemo da igramo, da igrači to shvate”, podvukao je Aleksandar Džikić. 

Poraz u poslednjoj sekundi. Najgori način da se izgubi. Posebno ako ste vodili celu utakmicu kao što je to Crvena zvezda činila u večitom derbiju sa Partizanom. Iskusno krilo crveno-belih Marko Simonović kaže ipak da nema smisla očajavati i da Zvezdi preostaje samo da pobedi sve ostale utakmice do kraja i obezbedi sebi prednost domaćeg terena u plej ofu.

“Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi. Stvarno nisu odustajali. Mi smo kontrolisali utakmicu 38 minuta. Dobro, bilo je tu i padova i uspona što je i nromalno za naše uslove. Ali oni nisu posustajali, borili su se, borili su se i na kraju su uspeli da iskoriste naš pad koncetracije. Mislim da smo mnogo penala promašili. Možda 15 ili 16 (u stvari 17, prim.aut). To je stvarno mnogo. Ali dobro, analiziraćemo i spremiti za ostale utakmice. Da dobijemo sve do kraja i imaćemo prednost domaćeg terena“, kaže Simonović, jedini igrač crveno-belih koji je posle meča davao izjave.

Šta je uzrok tolikom broju promašenih bacanja?

“Ništa, to je verovatno pad koncetracije. Obično to dajemo. Davali smo i u Evroligi, kad su bitne utakmice i to sve, ali desilo se. Takva utakmica dođe. Oni su videli da nam je koncetracija slabija i naravno išli su na tu kartu“.

O poslednjem napadu i pobedničkom košu Novice Veličkovića...

“Činilo mi se kao su se malo zbunii. Ali kad je lošta došla do Baneta (Ratkovice)... On je iskusan momak, zna da da asistenciju , nije se uspaničio, dodao je do Novice, Novica je pogodio i zasluženo su pobedili“.

Za kraj i komentar o samom ambijentu. Posle jedne ubačene trojke Simonović je srcem pozdravljao Zvezdine navijače.

“To je neka naša konekcija. Uvek je lepo igrati derbi. Bilo je baš uživanje, nije bilo incidenata. Nadam se da će tako biti i dalje. I očekujem da će i finale biti isto: Zvezda - Partizan“. 

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić, logično, nije mogao da bude zadovoljan posle poraza u drugom superligaškom derbiju. On je kazao da su njegovi puleni igrali bez koncentracije, te da je veliki broj promašenih slobodnih bacanja u dobrom delu odneo prevagu večeras.

„Nismo odigrali dobar meč. Kao što se i pričalo pred Superligu, cilj nam je bilo prvo mesto na kraju ligaškog dela sezone. Nisam bio zadovoljan ni nekim drugim mečevima koje smo odigrali u Superligi, uprkos ubedljivim pobedama. Igrali smo bez koncentracije, iako smo imali prednost, koja je visila zbog velikog broja grešaka. U onakvoj situaciji, posle tajm-auta, da ne napravimo faul... I onda primimo trojku... Ogroman broj promašenih slobodnih bacanja... Ne smemo da dozvolimo da padne u vodu sve što smo odigrali do sada, najbitnije je da zdravi dočekamo plej-of“, rekao je Radonjić.

Zašto nije bilo Branka Lazića?

„Lazić nije igrao zato što nije trebalo da igra. Ako ste pratili moje prethodne izjave dobro znate zbog čega je bilo tako“.

Radonjić nije bio impresioniran kvalitetom derbija...

„Evidentno postoji potrošnja sa obe strane. Zasigurno da smo imali bolje i kvalitetnije derbije od ovog“.

Zašto nije igrao Dobrić? Dženkins je bio van ritma...

„Zato! To su neke naše stvari, ako ste gledali utakmicu videli ste kakva je uloga bila Dženkinsa na terenu“, zaključio je strateg crveno-belih.

Kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović bio je mnogo kraći:

„Čestitke Partizanu, imali smo i dvocifrenu prednost, ali nismo prelomili. Napravili smo veliki broj gluposti. Imamo tu prednost iz prvog meča, ali više nemamo prava na kiks i želimo da se fokusirano na mečeve koji nam dolaze“.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar