Marej: Nije dobro, ali izvući ću se!

Prvi teniser sveta posle ranog poraza u Rimu priznao da se nalazi u lošoj formi, ali poručio da ne oseća pritisak i da će pronaći način da se izdigne iznad situacije.

Tenis 18.05.2017 | 14:30
Marej: Nije dobro, ali izvući ću se!
Endi Marej nalazi se u krizi. Posle poraza u osmini finala mastersa u Madridu, u Rimu, gde je branio trofej, eliminisan je u prvom meču.

Svetski broj jedan doživeo je poraz od Italijana Fabija Fonjinija (6:2, 6:4) već u drugom kolu.

"Nisam stvarao šanse kada je trebalo to radim. Obično tokom mečeva protivnik vam svojim greškama da priliku da odigrate dobro, ili ih stvorite sami, ali to nije bio slučaj sa mnom na meču protiv Fonjinija. Bio je dobar, brzo je udarao loptu blizu linije i dominirao", objasnio je razloge poraza Škot.

On je rekao da je evidentno da njegova igra nije na najvišem nivou.

"Činjenica je da ne igram dobro. U poslednjem vreme sam loš na terenu, a imam iproblem sa kretanjem. Eliminacije u Indijan Velsu i Monte Karlu su razumljive jer sam se vraćao posle povrede lakta, ali su poslednji rezultati nedopustivi", rekao je Marej.

Britanski teniser je ipak objasnio da ne oseća pritisak zbog preuzimanja prvog mesta na ATP listi, kako su neki naveli.

"Ja samo ne igram dobro i moram da nastavim snažno da radim kako bih okrenuo situaciju. Verujem da ću uspeti u tome. Moram to da uradim brzo, jer slede neki veoma važni turniri. Mislim da to što se nalazim na prvom mestu ne izaziva pritisak, ali se svake nedelje preispitujem. Znam i da mnogi misle da ne mogu da napravim dobar rezultat na Rolan Garosu, ali ja verujem da mogu. To sigurno neće biti lako, ali ću narednih dana naporno trenirati, a onda pokušati da gradim pravi put na predstojećem turniru", rekao je Marej.

Škot je dodao i da je "potpuna besmislica" to što neki smatraju da bi Ivan Lendl mogao da bude njegov vitez spasilac, pošto mu se priključi narednih dana.

"On će biti uz mene u narednom periodu u Londonu, i putovaćemo zajedno u Pariz. A onda u zavisnosti od toga šta uradim na Rolan Garosu, a ja se nadam najboljem, verovatno će ostati uz mene kada krene deo sezone na travi. Ako u Parizu bude krenulo loše, možda će se vratiti opet u SAD, na neko vreme", rekao je Marej, koji je posle Madrida odmah kontaktirao Lendla, svog trenera sa kojim ima povremenu saradnju, da doputuje u Evropu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar