Evrovizija: RTS odbio Milicu

Radio-televizija Srbije i čelnici koji su odlučivali o tome koga će poslati na Evrosong u Kijev odbili su Milicu Todorović koja im se predstavila sa pesmom “Selotejp”!

Srbija 17.05.2017 | 10:24
Evrovizija: RTS odbio Milicu
Autor Miličine pesme Boban Petrović smatrao je da bi sa ovom pesmom Srbija ušla u finale, dok je producent “Granda” Žika Jakšić bio ubeđen da bi Milica bila pun pogodak.

"Žika Jakšić smatrao je da bi Milica bila pun pogodak na Evrosongu, što zbog sjajnog vokala, što zbog lepog izgleda i fenomenalnog utiska koji ostavlja svojom igrom. On joj je predložio da otpeva `Selotejp` i dogovor je bio da je u Kijevu izvede na srpskom jeziku. Čak tri meseca se radilo na tome, a Milica je bila puna entuzijazma", otkriva izvor blizak Milici.

Međutim, kada je pesma “Selotejp” došla do urednice zabavnog programa RTS Olivere Kovačević – ona ju je odbila.

"RTS je potrošio oko 150.000 evra na Evrosong, a da je Todorovićeva otišla u Ukrajinu, uštedeo bi se veći deo tog novca.  Pesma je dugo i pažljivo pripremana, sa idejom da zadovolji domaće, ali i svetske muzičke trendove. Milica je u zenitu popularnosti, ima kvalitetan vokal i poznata je u dijaspori, koja glasa za našeg predstavnika", rekao je autor pesme Petrović, koji je 2013. godine sa pesmom “Duga u tvojim očima”, koju je izvela Saška Janković, zauzeo treće mesto na zvaničnom izboru za Pesmu Evrovizije RTS.

Inače, ovo oštro demantuje tvrdnje Kovačevićeve koja je istakla kako su sa RTS zvali naše velike zvezde, ali da niko nije hteo da ide. Olja je i sama potvrdila da Milica jeste imala pesmu, a onda je otkrila razlog iz kog je odbijena.

"Naš selektivni žiri od 30 muzičkih urednika sa Radio Beograda i televizije preslušao je tu numeru. Prema glasovima žirija ocenjena je kao neadekvatna, te se našla na poslednjem mestu", rekla je Olivera Kovačević.

Izvor: Informer

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

olja

17.05.2017 08:57

Naravno da ce odbiti. Trebalo bi jos i tu da gledamo pevaljke.

ODGOVORITE
Name

BL komunista

17.05.2017 09:28

Ma da a ova je umjetnica,a sigurno zato što pjeva na Engleskom.Čuj 30 muzički urednika, pa Srbija nema 30 pravih autora(Kovač, Joksimović, Bregović i možda još jedno 10 max.)

Name

DarthInVader

17.05.2017 10:56

Dosta Granda. Onaj mongoloid je jednom bio i dosta vas više. Poslije ratova i političara kriminalaca vi ste sledeći koji su krivi za dekadenciju ovog društva.

ODGOVORITE
Name

Marko

17.05.2017 11:22

Moze li mi neko reci sta je otpjevala Tijana, tj. o cemu govore reci u pjesmi? Ima li neki zvanicni prevod bar onako sustinski? Ima li sta gluplje na toj Euroviziji neko da neko pretstavlja svoju zemlju na stranom jeziku i to 80 % na engleskom a sami britanci nemaju nikakav uspjeh na euroviziji. Nije mi jasno zasto forsiraju pjesme na tom jeziku.

ODGOVORITE
Name

MAJA

19.05.2017 11:21

,,Volela bih da znam, kada sam izgubila Kada to nije bilo povratka Prešla sam liniju Ali obožavam to što mi radiš Kako me vrtiš U visinama Neću se spuštati Neka me neko spasi večeras Imam osećaj da sam doživotno osuđena Potpuno se prepuštam Potpuno sam se prepustila Potpuno se prepuštam Nemam kud, zaljubljena sam do ušiju Svaka tvoja reč na mene deluje Potpuno se prepuštam Potpuno sam se prepustila Potpuno se prepuštam Ljubav kao da nije razumna Osvojio si mi srce Nisam mogla da se odbranim Kako me vrtiš U visinama Neću se spuštati

Name

Vip-tetka

19.05.2017 18:06

Bruka bi bila jos veca da je ova prihvacena.

Name

Zatvoreno na Youtubu

17.05.2017 20:01

Cisto sumnjam da je to ona uradila. Neko je pokusao da joj zatvori usta.

ODGOVORITE
Name

maja

19.05.2017 08:49

Nasa pesma je bila fenomenalna, predstavnica isto tako u svakom smislu-od interpretacije i stajlinga do komunikacije sa medijima . To što od Marije ne postižemo neki veći uspeh , e to je neka posebna priča. Mišljenja sam da politika ima veliki udeo prilikom glasanja bilo publike bilo žirija. Isto tako smatram da je ove godine pobedila najlepša pesma.

ODGOVORITE