Albanci neće ni milimetar u Srbiju

Albanci znaju da neće moći da kroče ni na milimetar na teritoriju uže Srbije, ali stalne pretnje srpskom narodu na KiM zabrinjavaju, izjavio Nebojša Stefanović.

Srbija 15.05.2017 | 12:10
Albanci neće ni milimetar u Srbiju
Ministar unutrašnjih poslova Srbije je u intervjuu za Blic rekao i da pretnje Ramuša Haradinaja o oduzimanju teritorije Srbije nisu stav pojedinca, već svih predstavnika Albanaca na Kosovu i da zato na njih ne treba gledati kao na reči Haradinaja.

"Ono što dodatno zabrinjava je izostanak ozbiljne reakcije međunarodne zajednice, pre svega EU", rekao je Stefanović za Blic, ističući da očekujemo oštre i jasne reakcije na teritorijalne pretenzije i pretnje kosovskih Albanaca.

Ministar je rekao da očekujemo da prepoznaju opasnost od destabilizacije čitavog regiona u ovim težnjama ka stvaranju velike Albanije. "Nije dovoljno reći da je to samo zato što slede izbori i da to služi kao retorika za dobijanje glasova, već ovo treba da zabrine svakog ko je dobronameran i ko hoće stabilnost u ovom regionu", kazao je on.

"Albanci znaju da neće moći da kroče ni na milimetar na teritoriju uže Srbije, ali stalne pretnje srpskom narodu na Kosovu i Metohiji zabrinjavaju", naglasio je Stefanović. Naš posao je, istakao je on, da zaštitimo svoj narod i svoje nacionalne interese, kao i naše ljude na Kosovu i Metohiji. Prema njegovim rečima, ne smemo dozvoliti da ovakve provokacije imaju bilo kakve negativne posledice po Srbiju.

Trudimo se da jačamo svoje snage i svoju zemlju, ali ne samo na vojnom planu, već i na ekonomskom i političkom. Želimo da imamo punu stabilnost, a poruka svega ovog što radimo je da Srbija neće dozvoliti bilo kakav novi pogrom srpskog stanovništva, ma gde oni žive, kazao je Stefanović.

Kada je reč o vanrednim izborima na Kosovu, ministar je ocenio da je to kupovina vremena. "Kad god dođemo u situaciju da se konačano mora formirati zajednica srpskih opština, što je jasno dogovoreno u Briselu, odmah se počinje sa nekom kupovinom vremena, samo da do toga ne dođe. Ili kad se otvori tema formiranja specijalnog suda za one koji su počinili zločine nad Srbima, odmah pada vlada ilui imamo neka druga odlaganja", ukazao je on.

Osim što zastrašuju svedoke i uništavaju DNK dokaze, oni se nadaju da će protokom vremena sprečiti specijalni sud da bilo šta otkrije, Na njihovu žalost, postoje dokazi o zločinima Albanaca nad srpakim civilima, rekao je Stefanović.

Izvor: Agencije

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

DOXA

15.05.2017 10:24

E ti ces da im zabranis...

ODGOVORITE
Name

prorok

15.05.2017 10:26

Albanci su već nekoliko kilometara u Srbiji!?Čini mi se "VELIKI MINISTRE" da imaš problem sa Geografijom i ne znaš koji narodi žive na teritoriji Srbije?

ODGOVORITE
Name

pa

15.05.2017 10:47

KO TE PITA ;ONI UZIMAJU MILOM IL SILOM , a niko nema muda da im se nadje na putu !

ODGOVORITE
Name

Masala ministre

16.05.2017 11:23

Da li hoces reci da su Kosovo i Metohija van Srbije?

ODGOVORITE