Iz sunčane Kalifornije na vjenčanje na vrhu svijeta

Džejms Sisom (35) i Ešli Šmajder (32), iz Kalifornije, putovali su nekoliko hiljada kilometara i tri nedelje se penjali na Mont Everest, dok nisu stigli do baznog kampa na visni od 5. 180 metara nadmorske visine.

Zanimljivosti 08.05.2017 | 13:10
Iz sunčane Kalifornije na vjenčanje na vrhu svijeta
Ni velika hladnoća, ni probijanje kroz sneg, ni visinska bolest nisu im smetali, jer su pred sobom imali nesvakidašnji cilj - da se venčaju na Mont Everestu.

Godinu dana planirali su putovanje, a kada su se popeli na vrh, u šatoru su se pripremili za svečanost. I pored velike hladnoće, Ešli je imala klasičnu venčanicu, a na nogama je nosila gojzerice. I pored toga, osmeh joj nije silazio sa lica.

"Posle mnogo razmišljanja odlučili smo da tradicionalno venčanje nije za nas. I koliko god smo želeli da podelimo taj trenutak sa našom porodicom i prijateljima, oboje nas je privukla ova ideja. Mi smo veliki ljubitelji prirode i već smo bili na visini od 4.200 metara. Ipak, znali smo da će put do baznog kampa na Everestu biti puno teži, i fizički i psihički, od bilo čega što smo do tada iskusili", rekla je Ešli.

Uspeli su da pronađu fotografa koji je bio voljan da se upusti sa njima u avanturu. Čarlton Čerčil je fotograf specijalizovan za ovakve pustolovine, koji je sa njima putovao iz Kalifornije.

"Želeo sam da dokumentujem put do venčanja, sa svim onim što su osećali - bol, sreću, umor, borbe, ali i ljubav koju imaju jedno za drugo. Još više od toga sam želeo da prikažem kontrast između zastrašujuće veličanstvene planine i krhke ljubavi između dvoje ljudi", rekao je on.

Džejms i Ešli su se, posle venčanja, vratili helikopterom, koji ih je na vrhu čekao.

Najviši vrh Mont Everesta nalazi se na 8.848 metara nadmorske visine. Naziv planine na tibetanskom jeziku glasi Čomolungma ili Komolangma, što u prevodu znači "Sveta majka".

Izvor: DAILYMAIL.CO.UK

Komentari / 0

Ostavite komentar