Video: Rukometni zemljotres u Skoplju!

Vardar slavi F4 i Šterbika, Srbin među najboljim defanzivcima Evrope! Iskusni čuvar mreže imao 10 intervencija u revanšu, a svoj doprinos čitavoj sezoni skopskog tima dala su i trojica srpskih reprezentativaca, od kojih je Ilija Abutović kandidat za najboljeg odbrambenog igrača elitnog takmičenja.

Ostali sportovi 28.04.2017 | 18:20
Video: Rukometni zemljotres u Skoplju!
Politička situacija u Makedoniji je nešto što uzburkava čitav ovaj deo Evrope, ali pravi srporski zemljotres izazvali su rukometaši Vardara, koji su obezbedili istorijski plasman na Fajnal for Lige šampiona. U tim tektonskim poremećajima više nego aktivno učestvuju i trojica srspkih reprezentativaca Strahinja Milić, Ilija Abutović i Mijajlo Marsenić.

Vardar je u revanšu u Skoplju napravio demolirao nemački Flenzburg sa 35:27 i tako na ubedljiv način nadogradio pobedu od dva gola razlike iz prvog meča (24:26), a tri puta u strelce se upisao Marsenić.

To nije bila samo pobeda, već prava rukometna lekcija bivšem prvaku Evrope, kojem je krila dao nekadašnji golman naše zemlje Arpad Šterbik, jedan od junaka Vardarove fenomenalne sezone. Iskusni, 37-godišnji vetaran zabeležio je 10 odbrana u revanšu, dok je jednu uspešnu intervencio imao i srpski reprezentativac Strahinja Milić.

Ekipa Raula Gonzalesa oduševila je rukometnu Evropu, pa se čak trojica igrača nalaze u konkurenciji za izbor najboljih u ovoj sezoni, a među njima je i još jedan srpski reprezentativac Ilija Abutović, koji je kandidat za najboljeg defanzivca Lige šampiona.

Dimur Dibirov je kandidat za najbolje levo krilo u Evropi, a Aleks Dušebajev za najboljeg desnog beka. Naravno, španski strateg je u konkurenciji za najboljeg trenera Evrope.

U dvorani Jane Sandanski bilo je prisutno 5.000 navijača, a kako su javljali tamošnji mediji ispred dvorane je tri puta više ljudi gledalo utakmicu na video bimu.

Fajnal for se ove sezone održava u Kelnu 3. i 4. juna.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar