"Kralj cigana" dolazi po svoje – Fjuri se vraća!

Dok traju završne pripreme za borbu veka između Vladimira Klička i Entonija Džošue, dobili smo još jednu veliku vest iz sveta boksa – vraća se Tajson Fjuri!

Ostali sportovi 28.04.2017 | 00:00
"Kralj cigana" dolazi po svoje – Fjuri se vraća!
Fjuri, nekadašnji prvak sveta u teškoj kategoriji, objavio je da se definitivno vraća iz penzije i zapretio svim protivnicima da "dolazi po ono što mu pripada".

"To je moj životni poziv. Bez obzira na prepreke koje mi se nađu na putu, vratiću se boksu i osvojiti svetsku titulu. Prvi put posle 16 meseci, još od trenutka kada je završen meč sa Kličkom, siguran sam kakva će moja budućnost biti. Smršaću i napraviti zaokret u svom životu. Prošao sam kroz pakao i ne mogu ništa da uradim povodom toga", objavio je Fjuri na "Instagramu".

Samoprozvani "Kralj cigana" je krajem oktobra 2015. godine iznenađujuće postao vlasnik WBA, IBF, WBO, IBO i Ring pojasa, trijumfom upravo nad Kličkom, koji je važio za ogromnog favorita.

Međutim, posle najvećeg uspeha u karijeri usledili su brojni problemi za Britanca, koji su rezultirali suspenzijom i povlačenjem iz profesionalnog boksa. Prvo je okarakterisan kao seksista i homofob zbog komentara kako je najbolje mesto za ženu "na njenim leđima", a onda je otkriveno da je pozitivan na kokain.

Njemu su 24. septembra u uzorku urina pronađeni tragovi droge i to samo dan kasnije pošto je otkazao meč sa Vladimirom Kličkom. Kao razlog za otkazivanje bilo je da je Fjuri nespreman za ovu borbu, u kojoj je trebalo da brani šampionsku titulu.

Analizom je otkriveno da je pozitivan na kokain, posle čega mu je Britanski bord za kontrolu boksa oduzeo licencu, a on se u verzijama WBO, WBA i IBO. Prethodno mu je oduzet i IBF pojas jer ga nije branio.

Još nije poznato kada će biti zvaničan povratak kontroverznog boksera, a on je nedavno otkrio da bi to moglo da se dogodi 13. maja, što je, u ovom trenutku, malo verovatno.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar