Kup: Borusija tukla Bajern usred Minhena, za finale!

Preokret Borusije u Minhenu za finale Kupa! Kriza drma Bajern, Karleto ostade bez još jednog trofeja - žuta žurka nasred Alijanc arene! Dortmund ide u finale DFB kupa posle velikog preokreta i pobede od 3:2 u MinhenuFudbaleri Borusije plasirali su se u finale Kupa Nemačke posle preokreta u velikom derbiju sa minhenskim Bajernom – 3:2.  Anćeloti ne veruje: Borusija odnela Kup! Od tri trofeja "koja je trebalo da osvoji", Italijanu u prvoj sezoni u Nemačkoj ostaje borba za jedan. Dembele "plesao" na "Alijanc areni".

Fudbal 26.04.2017 | 23:16
Kup: Borusija tukla Bajern usred Minhena, za finale!
Karlo Anćeloti doveden je u Minhen da uradi ono što Pep Gvardiola nije za tri godine uspeo - da kao trostruki osvajač stigne i do četvrte titule u Ligi šampiona.

Ne samo da "Karlito" u prvoj sezoni u Nemačkoj to nije uspeo, već je večeras ostao i bez Kupa, koji je Gvardiola dva puta osvojio.

U fantastičnom polufinalu DFB Pokala, na prepunoj "Alijanc areni", Bajern je vodio na poluvremenu, Borusija Dortmund otišla na berlinsko finale.

Osman Dembele odigrao je simultanku u drugom poluvremenu, asistirao Pjeru-Emeriku Obamejangu za 2:2, a onda postigao gol za TV špice za konačnih: Bajern - Borusija 2:3 (2:1).

Borusija je na ’Alijanc areni’ gubila na poluvremenu sa 2:1, ali je sredinom nastavka postigla dva gola i obezbedila novo finale Pokala.

Gosti su poveli u 19. minutu kada je Dembele iskoristio grešku odbrane Bajerna, a Rojs se našao na pravom mestu, ali su Bavarci već do pauze uspeli da preokrenu.

Prvo je Havi Martines bio najviši u skoku posle kornera Sabija Alonsa, da bi Humels zatresao mrežu svog nekadašnjeg kluba na dodavanje Franka Riberija.

Međutim, sredinom drugog poluvremena, Usmane Dembele je za samo pet minuta bio zaslužan za dva gola Borusije. U 69. minutu je sa desnog boka centrirao na glavu Obamejangu, a onda na divan način realizovao napad i postavio konačnih 3:2.

Ekipa koju vodi Tomas Tuhel za jedini trofej ove sezone boriće se sa Ajntrahtom iz Frankfurta, koji je tek posle penala eliminisao Borusiju Menhengladbah.

Bajern je u krizi, to je sada valjda svima jasno! Bavarci nisu uspeli da dobiju ni peti uzastopni meč, tako da možemo da konstatujemo da je ekipa Karla Ančelotija totalno klonula posle eliminacije iz Lige šampiona. Na Alijanc areni prošlog vikenda bodu se radovao slabašni Majnc, a večeras je veliku žurku pred očima više od 70.000 minhenskih fanova oraganizovao najveći rival - Dortmund.

U drugom polufinalnom meču DFB kupa, Bajern - Borusija 2:3!

Najveći nemački klub, dakle, neće braniti trofej kupa osvojen prošle sezone, a u meču koji će odlučiti o tom utešnom trofeju, Milioneri će se sastati sa Ajntrahtom iz Frankfurta koji je sinoć bio bolji od Menhengladbaha.  

Ni jedan ni drugi trener nisu mnogo kombinovali. Ančeloti je praktično izveo svoju najbolju postavu, što Dortmundovom trijuumfu daje posebno na težini. Pre samo nekoliko nedelja Tomas Tuhel je do nogu potučen na ovom istom stadionu, a onda je, očigledno izvukao određene pouke i zasluženo slavio.

Videli smo dva velika preokreta noćas u Minhenu. Borusija je povela golom Rojsa posle kardinalne greške Havija Martineza. Španac se iskupio kada je izjednačio na 1:1 u 28. minutu, da bi Humels tri minuta pre kraja prvog dela pogodio za 2:1. Milionere je i sreća poslužila pri tom rezultatau, pošto je Roben u 66. minutu sa sedam osam metara gađao na praznu mrežu, a Bender se opružio koliko je dug, zakačio loptu i poslao je do stative.   

Musa Dembele pružio je danas možda i najbolju partiju otkako je stigao u Dortmund. Mladi Francuz bio je konstantna opasnost po gol domaćeg tima. U 69. minutu on je idealno poslužio Obamejana za 2:2, da bi pet minuta kasnije doneo je totalni veleobrt, majstorskim golom pošto je prethodno divno zalomio svog čuvara.

Bajernu nije pomoglo ni to što je sudija utakmicu produžio dobrih pet minuta. Borusija se zasluženo plasirala u svoje četvrto vezano finale, gde će juriti četvrti trofej kupa.

Ovo je peta uzastopna utakmica Bajerna u kojoj nije zabležena pobeda. Bavarci su 8. aprila deklasirali Dortmund 4:1 i najavili silnu formu pred dvomeč sa Real Madridom u četvrtfinalu Lige šampiona, ali usledio je debakl - poraz od Reala 1:2, remi sa Leverkuzenom 0:0, buran poraz od Reala u Madridu 4:2, posle produžetaka, još jedan remi u Bundesligi, sa Majncom 2:2, i večeras gorak poraz i eliminacija od najvećeg rivala u domaćim okvirima.

Šansu da uvede meč u produžetke imao je legendarni Arjen Roben, koji je u 83. minutu izveo svoj "trejdmark" prodor sa desne strane, namestio se na udarac levom, gađao "dalji" ugao, ali bio zamalo neprecizan.

Be-Fau-Be boriće se 27. maja na "Olimpijaštadionu" u prestonici sa Ajntrahtom iz Frankfurta za četvrti pehar pobednika Kupa, koji je klub iz Dortmunda osvajao 1965, 1989. i 2012. godine.

U međuvremenu, Dortmund je gubio u prethodna tri uzastopna finala, 2014. i 2016. od Bajerna, a 2015. od Volfsburga.

Ajntraht našeg Mijata Gaćinovića u utorak uveče odigrao je 1:1 u Menhengladbahu i potom eliminisao Borusiju boljim izvođenjem penala - 6:7. Klub iz Frankfurta ima četiri pehara DFB Pokala, ali poslednji datira iz 1988. godine.

Bajern je posle čuvene sezone 2012/13, u kojoj je Jup Hajnkes osvojio istorijsku "Tripletu" i otišao u penziju, pod Gvardiolom uzeo sve tri titule prvaka Nemačke i dva Kupa (jedan je "ukrao" Volfsburg).

Anćeloti će, izgleda, eru u Bavarskoj početi "samo" osvajanjem "salatare" u Bundesligi, mada ni ona još nije osigurana.

Bajern je ubedljivo najtrofejniji nemački klub sa 26 titula prvaka i 18 kupova.

Rezultati polufinala:

utorak

Borusija Menhengladbah - Ajntraht Frankfurt 1:1 (1:1), penalima 6:7

sreda

Bajern Minhen - Borusija Dortmund 2:3 (2:1)

Finale je na programu 27. maja na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar