FRA - Kup: PSŽ razbio Monako za finale!

PSŽ ponovo deklasirao Monako – 5:0! Fudbaleri Pari Sen Žermena drugi put u sezoni deklasirali su Monako i plasirali se u finale Kupa Francuske.  Monako - zver koja se pretvori u miša kad vidi PSŽ! Sreća po njih pa više ove sezone neće igrati portiv Pari Sen Žermena, koji ih je u poslednja dva duela pobedio ukupnim rezultatom 9:1.  PSŽ se iživljavao nad Monakovom nejači! Deset klinaca će sanjati osvetu. . .  Monako žrtvovao trofej u kupu jer je igrao sa desetoricom fudbalera koji su rođeni 1996. godine i kasnije. . .

Fudbal 26.04.2017 | 23:11
FRA - Kup: PSŽ razbio Monako za finale!
PSŽ, koji je dvostruki uzastopni šampion u ovom takmičenju, iskoristio je to što je Leonardo Žardim izveo drugu postavu i slavio sa ubedljivih 5:0.

Goleadu na ’Parku prinčeva’ otvorio je Draksler u 26. minutu, a pet minuta kasnije viđen je najlepši potez na meču.

Kavani je odigrao na stranu do Anhela di Marije, Argentinac je oštro vratio na ćošak peterca gde Urugvajac beži rivalima i petom smešta loptu u mrežu.

Parižani su potpuno dominirali tokom 90 minuta, šutnuli više od 20 puta ka golu protivnika, naspram samo četiri pokušaja ’Kneževa’, a to im se isplatilo i u drugom delu.

U 50. minutu je Mbae nespretno reagovao na centaršut Di Marije, a 120 sekundi kasnije Blez Matuidi je krunisao sjajnu akciju svog tima. Ritam nije opadao do kraja utakmice, iako se tim Unaja Emerija ispromašivao, u finišu je Markinjoš postavio konačan rezultat.

Mlada i super talentovana postava Monaka i dalje ima šansu da osvoji Ligu šampiona.

Sreća njihova da im na tom putu stoji Juventus, a ne Pari Sen Žermen.

Da nas ne shvatite pogrešno, ne kažemo da je PSŽ jači od Juvea, već da "kneževi" pretrnu od straha kada vide "svece".

Posle 4:1 u finalu Liga kupa u Lionu nedavno, Pari Sen Žermen bio je još suroviji u polufinalu Kupa Francuske ove večeri na "Parku prinčeva" u prestonici - 5:0 (2:0) u mreži Monaka, ekipe koja je više puta oduševila ljubitelje fudbala ove sezone.

Ali, kada se na drugoj strani terena nađu momci Unaija Emerija, "bebe" Leonarda Žardima kao da zaborave kojim se poslom bave.

Pari Sen Žermen, koji ima samo jedan poraz u poslednjih 26 utakmica (ali KAKAV poraz), igraće 27. maja na "Stadionu Francuska" za treći uzastopni, a rekordni 11. trofej u Coupe de France, a protivnik će im biti sastav Anžera koji je sinoć rezultatom 2:0 pobedio Gengan.

Monaku ostaje da što pre zaboravi ovo veče, spremi se za dvomeč polufinala Lige šampiona sa Juventusom i pokuša da odbrani nalet Pari Sen Žermena u Ligi 1. U ovom trenutku, ova dva tima poravnata su na čelu tabele sa 80 bodova, s tim da sastav iz Monte Karla ima i utakmicu manje.

Na sreću Žardima, Kilijana Mbapea, Radamela Falkaa i ostalih - do kraja sezone oni se više neće susretati sa večerašnjim rivalom.



Pari Sen Žermen je nedavno u finalu Liga kupa Francuske deklasirao Monako sa sa 4:1, a večeras je istog rivala pregazio i u polufinalu Kupa Francuske sa 5:0. Međutim, Monaku ovaj poraz nije teško pao jer je žrtvovao kup takmičenja kako bi ostao u trci za dva mnogo bitnija trofeja: U Ligi šampiona i prvenstvu.

Monakov trener Leonardo Žardim je večeras svesno režirao težak poraz jer je u prvih 11 protiv Monaka izveo čak osmoricu igrača rođenih 1996. godine ili kasnije. Sa osmoricom klinaca, rezervnim golmanom De Sanktisom, rezervnim napadačom Žermenom i veteranomRađijem, Monako nije mogao da parira zvezdanom timu Svetaca sa Kavanijem,Drakslerom, Di Marijom, Veratijem, Matudiijm, Tijagom Silvom...

Visoka pobeda Pari Sen Žermena je bila očekivana jer većina Monakovih igrača je ove sezone dobijala minutažu na kašičicu. Čak ni mladići poput Lemara, Mbapea ili BernardaSilve večeras nisu bili u opticaju za tim. Šansu sa klupe su dobili Dabila (20 godina) i Belgijanac Bonđovani koji nije ni punoletan...

U takvom odnosu snaga nije čudo što je PSŽ poveo sa 2:0 posle pola sata igre. Prvo jeDraksler iskoristio veliku grešku De Sanktisa, a onda je Kavani pogodio štiklom posle prelepe akcije sa Di Marijom. Na početku drugog poluvremena je 20-godišnji Mbaenespretnom intervencijom zatresao sopstvenu mrežu, a onda je Matuidi povisio na 4:0 posle još jedne asistencije Di Marije. Tačku je stavio Markinjos posle srećnog odbijanja lopte...

PSŽ se je bio brutalan prema Monakovoj anonimnoj deci. Ali jednog dana bi mogla da usledi žestoka osveta. Imena poput Kardona, Bujoa, Dijala, Ndorama, Andžuane iliMujumbe sada ne znače mnogo. Ali u skorijoj budućnosti će to biti Monakova plejada maldih lavova koja će naplaćivati dugove. Ovaj je baš veliki.

Monako je žrtvovao Kup Francuske, PSŽ ide u finale gde ga čeka Anže. Sveci mogu da sezonu završe sa dva trofeja. Ali dva najmanje bitna. Monako sa druge strane juri ona dva najvažnija...

Aktuelni šampion Francuske u borbi za trofej igraće sa Anžeom, a finale je na programu 27. maja na stadionu ’Francuska’ u Sen Deniju.

Rezultati polufinala:

utorak

Anžer - Gengan 2:0 (1:0)

sreda

Pari Sen Žermen - Monako 5:0 (2:0)

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar