Rasplakao region

Priča o dječaku Ajdinu Mujkiću iz jednog sela pored Travnika i heroju njegovog djetinjstva, njegovom djedu Huseinu potresla je region.

Bosna i Hercegovina 26.04.2017 | 22:15
Rasplakao region
Nakon što ga je majka napustila, o malom Ajdinu računa vodi djed, kome je i samom potrebna tuđa njega jer je davno povrdio nogu i kreće se uz pomoć štake.

Njih dvojica zajedno, prevazilaze sve nedaće. Žive bez ikakvih primanja u oronuloj kući, u kojoj često nema struje.

Djed je davno povrijedio nogu, i od tada nije u mogućnosti da radi, a samim tim ni da nešto zaradi.

Majka je kada je odlazila, vjerovatno u potrazi za boljim životom, sa sobom povela mlađeg sina, Ajdinovog brata.

Ajdina pozove ponekad, ali jedan poziv s vremena na vrijeme ne može da nadoknadi przninu koju osmogodišnji dječak osjeća. Otac, pak, radi na terenu, rijetko dolazi kući i po riječima djeda i dječaka ne doprinosi u troškovima odgajanja djeteta.

"Nedostaje mi mama, ali brat mi najviše nedostaje. Ali… sve će proći", suzno je prije nekog vremena rekao dječak, a ove riječi potresle su region.

Nakon što je priču o malom Ajdinu emitovala "Hayat" televizija o teškim uslovima u kojima živi osmogodišnji dječak saznala je cijela zemlja, socijalni radnici su zakucali na vrata djeda Huseina.

Djed je između ostalog rekao da su mu socijalni radnici rekli da umalo nisu bez posla ostali nakon što je priča objavjena.

"Šta ću vam ja, vi ste znali za malog Ajdina i prije, evo dvije godine kako je bez majke, kako je kod mene, i za dvije godine niste nikada došli", poručio im je Husein.

Nakon objavljene priče, mnogi ljudi su se priključili akciji u želji da pomognu malom Ajdinu.



(Kurir.rs)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

ja

26.04.2017 20:49

Koliko je bezveze vise objavljivati ovakve vijesti, pa i sam sam odrastao sa babom i djedom u selu i nista nisam imao osim da jedem ali sam bio srecan i slobodan, i uspio sam u zivotu imam dosta toga al nema vise one slobode i radosti iz djecijih dana, sto se vise pruzi dijetu sve je gore po njega osjetice kasnije sve vece nezodovoljstvo kroz zivot....

ODGOVORITE
Name

ре ја

27.04.2017 09:02

Ти ћеш најбоље разумјети овог дјечака. Кажеш да си успио у животу. Значи имаш услова да му помогнеш. Помози му....

Name

Hm

26.04.2017 21:30

Više svaka krava ima duše nego ta njegova "mater".

ODGOVORITE
Name

Nikola, Banja Luka

26.04.2017 23:30

Umjesto sto dajemo svakakve komentare, pametnije bi bilo da svako od nas ovom djecaku pomogne koliko god ko moze. Njemu je i 5KM za skolsku fotografiju ogromno. Nama to ne znaci ni blizu koliko njemu, ocit primjer su i kafane po BL koje su po cijeli dan pune. Molim redakciju da objavi broj telefona za donacije.

ODGOVORITE
Name

Pametna Budala

27.04.2017 04:49

Cudni su putevi Gospodnji.

ODGOVORITE
Name

Svaka cast momce

27.04.2017 09:04

..."proci ce",kaze hrabri decak. Hoce, al´ treba preziveti.

ODGOVORITE