Kup: ''Prazne puške'' Vojvodine i Partizana!

Loša utakmica na Karađorđu, odluka pada u Beogradu! Fudbaleri Vojvodine i Partizana odigrali su nerešeno bez golova u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije.  Očajno izdanje Voše i Partizana, valjda će biti fudbala u revanšu! 

Fudbal 26.04.2017 | 21:10
Kup: ''Prazne puške'' Vojvodine i Partizana!
Na novosadskom ’Karađorđu’ viđen je jedan od najneinteresantnijih mečeva Vojvodine i Partizana, pa će se o finalisti odlučivati u Beogradu.

Prvih 45 minuta nije donelo ništa osim jedne prilike za Nikolu Trujića, koji se u 34. minutu zbunio kada je izašao ispred protivničkog gola i nije izvukao ni korner.

Koliko su gosti bili jalovi pokazuje podatak da su tek u finišu uputili prvi šut u okvir gola, a pokušao je Tavamba. U drugom delu obe ekipe igrale su nešto oštrije, Everton je morao da bude zamenjen zbog povrede, a opet su Novosađani bili bliži pogotku.

Najbliži u 64. minutu kada su pokušali Planić i Paločević nakon kornera, ali je Milenković odlično izblokirao. Usledilo je koškanje Planića i Leonarda, obojica su dobila po žuti karton zbog udaranja, ali je duel završen bez većih incidenata.

Revanš je na programu je 10. maja na stadionu u Humskoj, dok se finale igra 27. istog meseca na ’Karađorđu’.

U prvom meču prvog polufinala Crvena zvezda je savladala Čukarički u gostima sa 4:1 i tako jednom nogom već stigla do borbe za trofej.

Ni fudbala, ni igre u Novom Sadu. Fudbaleri Vojvodine i Partizana odigrali su bez golova na stadionu Karađorđe u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Srbije i jasno je da će odluka o finalisti pasti u revanšu koji se igra 10. maja na stadionu Partizana u Humskoj.

Bila je ovo jedna od slabijih partija u sezoni i jedne i druge ekipe, a publika svakako nije mogla zadovoljna da napusti tribine. Više je bilo prekrašaja, padanja i razgovora sa glavnim sudijom Danilom Grujićem nego bilo čega drugog.

U svakom slučaju ostali su i jedni i drugi dužni navijačima, a dodatna briga za Partizana je povreda Evertona koji je morao da napusti igru posle duela sa Filipom Malbašićem.

Utisak je da je Vojvodina bila agresivnija nego pre četiri dana u prvenstvom duelu, što je možda i logično s obzirom na to da je ipak igrala na svom terenu.

Trener Partizana Marko Nikolić odlučio je da utakmicu počne bez jednog od najboljih igrača, Brazilca Leonarda i to se osetilo pre svega kada je u pitanju ofanziva domaćeg tima.

Nisu se, doduše, ni igrači Vojvodine pogotovo u prvom poluvremenu isticali, nekim prilikama. Ipak, najbolju su imali upravo domaći i to u 34. minutu. Bivši napadač Partizana izbegao je ofsajd zamku, izašao sam ispred Filipa Kljajića, ali onda se potpuno spetljao, čuvar mreže crno-belih uspeo je da ga omete i na kraju je od svega bio gol-aut za goste.

Samo za nijansu zanimljivije bilo je ono što se dešavalo u drugom poluvremenu na solidno popunjenom stadionu Karađorđe.

Vojvodina je češće imala loptu u nogama, a u 62. minutu posle kornera sa leve strane,Paločević je bio u veoma dobro prilici, međutim, njegov šut je izblokirala odbrana crno-belih.  

Kada su u pitanju prilike koje je imao beogradski tim, u prvom planu nekako je bioLeandre Tavamba. Kamerunac je jednom u prvom i jednom u drugom poluvremenu imao solidne pokušaje sa ivice kaznenog prostora, ali to ipak nisu bili udarci koji su ugrozili mrežu Rockova.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar