Barton suspendovan na 18 mjeseci, kladio se 1260 puta!

Fudbaler Barnlija Džoi Barton suspendovan je na 18 meseci zbog optužbi u vezi sa klađenjem, piše BBC.

Fudbal 27.04.2017 | 21:30
Barton suspendovan na 18 mjeseci, kladio se 1260 puta!
Barton je kažnjen i sa 30.000 funti, a pravilo fudbalske asocijacije Engleske je prekršio kladeći se čak 1260 put između marta 2006. i maja 2016. godine.

Fudbaler u poznim igračkim godinama (34) navodi da će se žaliti na dužinu kazne jer ga kazna tera u prevremenu penziju. Osim toga, on ukazuje da je problem dublji od kažnjavanja pojedinačnih igrača.

Na svom vebsajtu ističe da "nije reč o nameštanju mečeva" kao i da se "ni u jednom trenutku ne dovodi u pitanje njegov integritet".

"Tačno je da sam prekršio pravila kojima se vode profesionalni fudbaleri, ali verujem da je kazna stroža nego što bi bila da je reč o nekom manje kontroverznom fudbaleru"rekao je Barton.

Žali se i na činjenicu da FA nije uzela u obzir to što je ranije ukazao na problem koji ima sa kockanjem.

"Ako FA zaista želi da stane na put kockanju u fudbalu, mora da obrati pažnju i na sopstvenu zavisnost od kockarskih kompanija, njihovoj ulozi u fudbalu i sportskim prenosima, umesto što samo okrivljuju igrače koji se klade" kaže Barton.

Nekadašnji igrač Mančester Sitija, Njukasla i Kvins Park Rendžersa je u Barnliju od januara, a prethodno je igrao na Ajbroksu za Glazgov Rendžerse.

Probleme se kockanjem imao je i dok je igrao u Škotskoj, a poslednji takvi problemi datiraju iz prošle godine.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar