Ko će biti Bajernova zvijezda od 100.000.000 evra?

Evropa se trese, čeka se transfer koji će pomeriti granice na Alijanc Areni!

Fudbal 27.04.2017 | 19:00
Ko će biti Bajernova zvijezda od 100.000.000 evra?
Leto pred nama moglo bi vrlo lako da postane jedno od najvrelijih u istoriji. Pritom, ne mislimo na prirodne aspekte i temperaturne visine u celzijusovoj skali, već na dešanja koja nas očekuju na fudbalskom tržištu.

A Bajern bi trebalo da se nađe u epicentru ludila. 

Minhenski gigant sprema se da obori sve moguće rekorde nemačkog fudbala i ustali se na sam vrh evropske hijerarhije, pošto je u razradi strašan master plan - da ovog leta iskešira astronomskih 100.000.000 evra i na Alijanc Arenu dovede jednu veliku, mladu zvezdu! 

Na stolu su četiri strašno jake karte - Kilijan Mbape, Antoan Grizman, Paulo Dibala i Marko Verati. A Karlo Anćeloti mora da izabere jednu. 

Polazna tačka Bajernove transfer strategije je - gde će najviše goreti? 

U ovom trenutku gotovo je izvesno da će to biti pozicija koju pokriva Ćabi Alonso. Legendarni španski vezista na kraju sezone okačiće kopačke o klin, a Bajern u ovom trenutku već ima potpisanu zamenu u liku Sebastijana Rudija, koji će u paketu sa Niklasom Zuleom doći iz Hofenhajma već prvog dana prelaznog roka. Ipak, Anćelotijevemisli usmerene su ka Parizu, gde nastupa njegov miljenik i najveća želja - Marko Verati. 

Bez obzira na čistu finansijsku moć i skoro pa neprikosnovenu snagu u Francuskoj (Monako na pragu titule), u Pari Sen Žermenu imaće velikih glavobolja kako bi Veratijazadržali na Parku prinčeva. Barselona u italijanskom reprezentativcu vidi novog Ćavija i rešenje za gorući problem u srcu veznog reda i neće žaliti novac. A neće ni Bajern, koji je za nadolazeći prelazni rok spremio devetocifrenu sumu.

Kako se Alonsov odlazak u penziju neumorno bliži, bavarski gigant bi u Veratiju zamenu u pravom obliku - spojnicu između ofanzivnog i defanzivnog reda, igrača koji voli da razigrava ostatak ekipe, ali i da „hapsi“ protivničke igrače i zaustavlja akcije već u ranoj fazi napada.

Eventualna kupovina Mbapea, Grizmana i Dibale zavisiće prvenstveno od toga da li će Robert Levandovski karijeru nastaviti u Bajernu. Real Madrid se pominje kao sledeća destinacija za poljskog golgetera. Doduše, ista je priča i za pomenuti triling. 

Bajern u fokusu ima da u dogledno vreme pronađe naslednike veteranskom tandemu Frank Riberi - Arjen Roben, koji vremenom sve manje može da odgovori na zadatke nemačkog giganta. Što je i logično, s obzirom na godine. 

I Mbape i Grizman su igrači kojima „leži“ igra po krilu, s tim što ni jedan, ni drugi nisu igrači sistema. Već fudbaleri oko kojih se vrti igra i koji prevashodno vole da budu u samom centru napadačkog reda.

Eksplozija ultratalentovanog francuskog brzanjca ovekovečena sa 23 gola i 11 asistencija dovela je Leonarda Žardima u veliko iskušenje kako da sklopi formaciju kojom bi dao podjednako važan prostor i Mbapeu i Falkau. I to je savršeno uradio transfrormaciju u ofanzivnu varijantu sistema 4-4-2. I od Monaka je stvorio napadačku silu. 

Anćeloti se najčešće uzda u varijacije 4-3-3 i 4-2-3-1, mada mu nije strano da „promeša“ karte i u vatru baci dva napadača. Kao što je svojevremeno radio s Milanom, pa i Čelsijem. 

Identična priča bila bi i sa Grizmanom, kome bi Anćeloti morao da pruži ulogu centralnog napadača. Jer, odavno je Francuz prerastao ulogu udarnika s krila i Atletikova igra više ne može ni da se zamisli bez njega. Madridski klub ima klauzulu na 100.000.000 evra i ukoliko bi Bajern, ili neko drugi, iskeširao toliki novac, ne bi bilo prepreke ka ostvarenju transfera. Ipak, Grizman ostaje veran Atletiku i to nikada nije krio, iako se oko njega mnogi razbacuju velikim novcem. 

S Paulom Dibalom je situacija malo drugačija. Odnosno, Bajern će možda imati i najmanje šanse da angažuje argentinskog Dragulja. Ne toliko zbog činjenice da je nedavno produžio ugovor do 2022. i tako zacementirao svoj ostanak u Torinu, već prvenstveno zbog toga što on želi da ostane i izraste u Juventusovu legendu. 

Opet, Dibalu više privlači Barselona i nije nikakva tajna da bi jednog dana voleo da obuče dres katalonskog velikana. Doduše, nije ni tajna da je Dibala Anćelotijeva skrivena želja i da će Karleto pokušati da iskoristi dobre odnose s upravom Bjankonera kako bi završio spektakularan transfer.

Na kraju, postavlja se pitanje - da li je Bajernu uopšte potreban transfer od 100.000.000 evra? Nemački Bild, koji je potpisnik teksta i koji retko kada greši sa informacijama koje iznosi, tvrdi da je odluka uprave baš takva - da je potreban!

Jedna od glavnih odlika bavarske mašinerije je da godinama unazad posluje pametno i ne troši vrtoglave količine para. Ma koliko se to mnogima ne dopada, uzimanje od najvećih rivala u državi nije nezakonita radnja i odavno donosi fantastične rezultate. Kako na terenu, tako i u kasi. 

Dovoljno je samo imati na umu da je rekordni transfer Bajern napravio još 2012. godine, kada je za 40.000.000 evra kupio Havija Martineza iz Bilbaoa. 

Bajernu je pod hitno potrebna sveža krv i zvezda oko koje će se graditi budućnost. Izbor je odličan, samo treba pametno izabrati. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar