Kup - Crno-bijeli na Karađorđu: Remi nije dobar za Partizan!

Trener tima iz Humske Marko Nikolić želi pobedu nad Lalama i u Kupu Srbije (19, TV Arena sport 1).

Fudbal 26.04.2017 | 13:00
Kup - Crno-bijeli na Karađorđu: Remi nije dobar za Partizan!
Samo četiri dana posle prvenstvenog, koji je bio uzbudljiviji zbog dešavanja van terena, nego na njemu, Partizan i Vojvodina odigraće duel i u Kupu Srbije. U verovatno naelektrisanoj atmosferi novosadskog Karađorđa (19.00, TV Arensport 1).

Crno-beli su iz više razloga favoriti. I to ne blagi. Više od toga. Iza njih je serija od 29 utakmica bez poraza, od kojih su devet poslednjih sve sami trijumfi, prevazišli su krizu igre od pre dve sedmice, u prošloj su tuklu dva konkurenta za trofeje (Crvenu zvezdu i Vojvodinu), imaju najefikasnije igrače u državi i u ovom trenutku deluju nezaustavljivo.

"Ne očekujem da prva utakmica reši pitanje putnika u finale. Teško je da u duelu dva kvalitetna rivala rezultat jednom definiše prolaz. Kup je eliminaciono takmičenje, ali ovaj meč neće to da odredi. Kao trener Partizana nikada ne mogu da razmišljam da je remi dobar", kaže Marko Nikolić.

Novosađani su, pak, ophrvani problemima. Nije baš da mogu da se pohvale dobrim rezultatima (samo dve pobede na minulih sedam mečeva), zatim su pred ligaški susret u Humskoj iznenada ostali bez trenera Aleksandra Veselinovića, njega je zamenio Radoslav Batak koji je imao malo vremena da se upozna sa igračima i spremi ih za važan meč. S druge strane, Lale imaju poseban motiv u činjenici da je finale zakazano na njihovom Karađorđu, ali da bi se na njega vratile potrebno je da ostvare što bolji rezultat.

"Najbitnije je da u meč uđemo sa pozitivnom energijom, otvorenog garda s namerom da postignemo gol. Malo je, inače, bilo vremena za korenite promene. Biće ih sigurno u odnosu na prerthodni duel sa crno-belima", kaže debitant na klupi Novosađana Radoslav Batak. 

Možda da daju gol? To vrlo lako polazi za nogom fudbalerima Vojvodine kad igraju pred svojom publikom. Računajući sva takmičenja (Evropa, prvenstvo, kup) ove sezone su kući dali bar po gol na 18 od 21 utakmice. U prošloj rundi masovnijeg takmičenja čak pet Borcu iz Čačka...

Ipak, Partizan je u sjajnoj formi. Posebno ubedljiv u gostima. Posle februarskog duela na Marakani ušao je u seriju efikasnih igara, pa je van svog stadiona svaki od pet trijumfa ukrasio sa najmanje dva data gola.

Timovi nemaju problema sa kažnjenim igračima, a što se tiče povređenih, Partizan će ograti bez duže odsustnog Alena Stevanovića, možda i Nemanje Miletića.

VOJVODINA - PARTIZAN (19, Arenasport 1)
Stadion: Karađorđe (Novi Sad)
Sudija: Danilo Grujić (Niš)

Vojvodina (4-2-3-1): Rockov - Lakićević, Planić, Puškarić, Antić - Vukasović, Paločević - Babić, Meleg, Trujić - Malbašić.

Partizan (4-4-2): Kljajić - Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić - Janković, Jevtović, Everton, Leonardo - Tavamba, Đurđević.

POSLEDNJIH PET

VOJVODINA
Borac Č. (D) 5:2
Radnički Niš (D) 1:1
Radnik Sur. (G) 0:0
Napredak (D) 2:1
Partizan (G) 0:1

PARTIZAN
Voždovac (G) 2:1
Radnik Sur. (D) 2:1
Novi Pazar (G) 3:1
Crvena zvezda (G) 3:1
Vojvodina (D) 1:0

MEĐUSOBNI SKOR
159 41 34 84 181:289

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar